Молдавські плацинди - це традиційна страва молдавської кухні. Готується воно з різними начинками і підходить до столу з будь-якого приводу. Давайте розглянемо, як же приготувати це смачне і оригінальне блюдо.
Рецепт молдавських плацинд з сиром
Інгредієнти: кип'ячена вода - 1 ст.; сіль - щіпка; рослинне масло - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст.; бринза - 200 г; сир - 300 г; маргарин - 150 г; сметана - 400 мл; яйце для заливки - 2 шт. Приготування Як приготувати плацинди? Кладемо в каструльку сіль, яйця, наливають теплу воду, рослинне масло і насипаємо борошно, все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Тим часом готуємо начинку. Для цього сир гарненько змішуємо з бринзою.
Далі тісто ділимо на шматочки і з кожного розкачуємо тонкі пласти. Деко змащуємо олією, викладаємо на нього корж, збризкуємо зверху розтопленим маргарином, кладемо ще один корж, збризкуємо маргарином, а потім викладаємо начинку, поверх якої знову викладаємо два коржі, потім начинку і так далі. Далі збиваємо в мисочці 2 яйця, додаємо сметану і цією сумішшю заливаємо наш пиріг. Ставимо в розігріту до 170° духовку і випікаємо протягом 45 хвилин. Готову плацинду з сиром розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Плацинди з бринзою
Інгредієнти: борошно - 400 г; вершкове масло - 3 ст. ложки; молоко - 1 ст.; бринза - 250 г; яйце - 5 шт.; цукор і сіль - за смаком. Приготування Як приготувати молдавські плацинди з ніжною, злегка солонуватою бринзою? Спочатку беремо борошно і насипаємо її на стіл гіркою. Потім додаємо яйця, столову ложку розтопленого вершкового масла і тепле молоко. Замішуємо помірно густе еластичне тісто, перекладаємо його в каструльку, зверху накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце.
Готуємо начинку. Для цього беремо бринзу, натираємо на крупній тертці, змішуємо зі звареними круто і дрібно посіченими яйцями і зеленню. Далі розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо пиалкой невеликі кола і на середину кожного викладаємо приготовану начинку. Краї змащуємо яйцем і загинаємо так, щоб плацинда придбала форму трикутника або квадрата. Проколюємо їх зверху виделкою і ставимо на 40 хвилин в розігріту духовку. Готові плацинди змащуємо вершковим маслом і подаємо до гарячого солодкого чаю.