Чорізо – це невеликі гострі ковбаски, приготовані на основі свинини з великою кількістю спецій. Такі ковбаски надалі в'ялять і їдять просто так, або наповнюють фаршем спеціальну ковбасну оболонку і потім обсмажують. У нижченаведених рецептах ми навчимося готувати мексиканські ковбаски чорізо власноруч.
Мексиканські ковбаски своїми руками
Для тих, хто не готовий морочитися з приготуванням в'яленої ковбаси ми рекомендуємо цей простий рецепт для фаршу чорізо, який можна зберігати замороженими в пергаменті і обсмажувати перед використанням.
Інгредієнти: гострий перець чилі - 2 шт.; перець халапеньо - 2 шт.; часникові зубки - 3 шт.; максиканский орегано - 2 ч. ложки; кумин - 2 ч. ложки; яблучний оцет - 115 мл; сіль - 1 ст. ложка; пучок зеленої цибулі; свинячий фарш - 570 р. Приготування В ступі розітріть кумін з сіллю і часником. Додайте отриману пасту у фарш разом з орегано. Наріжте перець і зелень цибулі, відправте їх до м'яса і влийте яблучний оцет. Ретельно перемішавши свинячий фарш, розділіть його на рівні порції і викладіть на кожен шматок пергаменту. Сформуйте мексиканські ковбаски чорізо, краю пергаменту зафіксуйте, скрутивши в джгут. Зберігайте ковбаски в морозильній камері, перед використанням знімайте папір і нарізайте.
Мексиканські ковбаски чорізо – рецепт
Перейдемо до автентичного рецептом сухої ковбаси чорізо, яку потім можна нарізати і подати на стіл в якості закуски. Для втілення в життя даної версії рецепта вам знадобиться не тільки спеціальна ковбасна оболонка, але і добре вентильоване приміщення, в якому буде підсихати продукт.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 23 кг; свинячий жир - 820 г; гострий перець - 2 ст. ложки; мелена паприка - 1 ст. ложка; часникові зубки - 4 шт.; орегано - 1 ст. ложка; кумін, коріандр - по 1 ч. ложці; червоний винний оцет - 45 мл; ковбасні оболонки. Приготування Свинячу м'якоть можна нарізати дрібно вручну або пропустити через м'ясорубку, але жир слід різати крупно,
кубиками приблизно в сантиметр. Змішавши сало і м'ясо, додайте всі спеції із списку, а також пюрированные зубки часнику. Наповніть ковбасні оболонки готовою сумішшю. Найдовшу ковбасу перев'яжіть на ділянки поменше, довжиною 30 см, а потім наріжте, зберіть і зв'яжіть краю ковбаски разом, щоб отримати кільце. Стерильною голкою наколіть оболонку в декількох місцях для того, щоб ковбаса не лопнула при висиханні.
Залиште ковбаски чорізо підвішеними в сухому добре вентильованому приміщенні на пару тижнів, до тих пір, поки не втратить 30% від початкового ваги.