Мексиканська піца – одна з тих страв, варіації яких абсолютно не схожі між собою. Зазвичай, піцою по-мексиканськи називають аналог італійського блюда, приготований між двома коржами коржі тортільяс. Ще піца має право називатися мексиканської, коли вона приготовлена з додаванням класичних мексиканських інгредієнтів або просто має гострий, пікантний смак. Ми приготуємо різноманітні варіації, а ви вибирайте страву на свій смак.
Мексиканська піца – рецепт
Інгредієнти: яловичий фарш - 250 г; білий цибуля - 50 р; часниковий зубчик - 2 шт.; гострий перець халапеньо - 2 шт.; кумін мелений - 2 г; паприка - 2 г; консервована квасоля – 500 г; коржі тортільяс - 4 шт.; овочева сальса - 1/2 ст.; свіжі томати - 80 г; тертий твердий сир - 110 г; маслини, цибуля зелена - для подачі. Приготування Пасеруємо нарізану цибулю протягом 5 хвилин додаємо до нього м'ясний фарш і нарізані перці з часником. Приправляємо м'ясо чилі, кумином і сіллю, після чого продовжуємо смажити до готовності.
Консервовану квасолею збиваємо з допомогою блендера, а отриману пасту розподіляємо по кукурудзяним коржах. Поверх шару квасолевої пасти розкладаємо обсмажений пряний фарш і посипаємо все сиром. Зверху розкладаємо овочеву сальсу і накриваємо все другим коржем тортільяс. Випікаємо мексиканські піци протягом 10 хвилин, попередньо довівши температуру духовки до 180 градусів. За пару хвилин до готовності, верхівку піци покриваємо нарізаними помідорами і посипаємо рештою сиру. Коли сир розплавиться, перекладаємо страву на тарілку, посипаємо зеленою цибулею і маслинами.
Піца з мексиканської коржа повинна охолонути кілька хвилин перед нарізкою, інакше почне розвалюватися прямо під ножем.
Гостра мексиканська піца
Інгредієнти: тісто для піци; банку консервованої квасолі; мелений кумін, паприка - по 4 г; щіпка кайенского перцю; гострі м'ясні ковбаски - 300 г; червоний цибуля - 45 г; томати - 40 г; перець халапеньо - 1 шт.; жменя перушки; зерна кукурудзи - 80 г; тертий сир - за смаком. Приготування У чашу блендера кладемо консервовану квасолю і збиваємо її до консистенції пюре, додавши кумін, паприку і кайенский перець. Розводимо пасту водою так, щоб отримати густий соус (не перестарайтесь!).
Тепер беремося за сальсу. Ножем дрібно рубаємо очищені від насіння томати з гострим перцем, жменею петрушки і червоним цибулею.
Нарізаємо ковбаски кільцями і смажимо їх до повної готовності і появи характерної золотисто-коричневої скоринки.
Як тільки всі інгредієнти будуть готові, розкачуємо тісто і змащуємо його фасолевым соусом. Зверху викладаємо сальсу, кільця гострих ковбасок, кукурудзу. Посипаємо піцу тертим сиром і ставимо в розігріту до 220°С духовку. Час приготування варіює від 5 до 7 хвилин.
Як приготувати мексиканську піцу з авокадо?
Інгредієнти: тісто для піци ; білий цибуля - 60 г; яловичий фарш - 350 г; томатна сальса - 160 г; кукурудзяні зерна - 125 г; томатний соус - 30 г; тертий сир - 110 г; великий авокадо; сік і цедра половини лимона; кукурудзяні чіпси - 30 р. Приготування Температуру духовки доводимо до 200°С. Змащуємо форму для піци, присипаємо зверху трохи борошна, стряхиваем надлишки і викладаємо
розкатане тісто. Покриваємо тісто томатним соусом.
Пасеруємо білий цибулю протягом 4 хвилин, додаємо до нього яловичий фарш і продовжуємо готування ще хвилин 5 після чого настає черга додавання сальси і кукурудзи.
Поверх тіста розкладаємо фарш і щедро посипаємо його сиром. Ставимо піцу по-мексиканськи в духовку на 15 хвилин.
Тим часом готуємо гуакамоле – цей соус стане оригінальним доповненням до піци на пару з кукурудзяними чіпсами. Тут все елементарно: очищений авокадо, сік і цедра лимона, хороша пучку солі і пюрируем. Викладаємо гуакамоле в центр піци, а зверху насипати жменю чіпсів.