Вернуться назад Распечатать

Мексиканська піца

Мексиканська піца
Мексиканська піца – одна з тих страв, варіації яких абсолютно не схожі між собою. Зазвичай, піцою по-мексиканськи називають аналог італійського блюда, приготований між двома коржами коржі тортільяс. Ще піца має право називатися мексиканської, коли вона приготовлена з додаванням класичних мексиканських інгредієнтів або просто має гострий, пікантний смак. Ми приготуємо різноманітні варіації, а ви вибирайте страву на свій смак.

Мексиканська піца – рецепт


Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 250 г;

  • білий цибуля - 50 р;

  • часниковий зубчик - 2 шт.;

  • гострий перець халапеньо - 2 шт.;

  • кумін мелений - 2 г;

  • паприка - 2 г;

  • консервована квасоля – 500 г;

  • коржі тортільяс - 4 шт.;

  • овочева сальса - 1/2 ст.;

  • свіжі томати - 80 г;

  • тертий твердий сир - 110 г;

  • маслини, цибуля зелена - для подачі.


  • Приготування
    Пасеруємо нарізану цибулю протягом 5 хвилин додаємо до нього м'ясний фарш і нарізані перці з часником. Приправляємо м'ясо чилі, кумином і сіллю, після чого продовжуємо смажити до готовності.
    Консервовану квасолею збиваємо з допомогою блендера, а отриману пасту розподіляємо по кукурудзяним коржах. Поверх шару квасолевої пасти розкладаємо обсмажений пряний фарш і посипаємо все сиром. Зверху розкладаємо овочеву сальсу і накриваємо все другим коржем тортільяс. Випікаємо мексиканські піци протягом 10 хвилин, попередньо довівши температуру духовки до 180 градусів. За пару хвилин до готовності, верхівку піци покриваємо нарізаними помідорами і посипаємо рештою сиру. Коли сир розплавиться, перекладаємо страву на тарілку, посипаємо зеленою цибулею і маслинами.
    Піца з мексиканської коржа повинна охолонути кілька хвилин перед нарізкою, інакше почне розвалюватися прямо під ножем.

    Гостра мексиканська піца


    Інгредієнти:

  • тісто для піци;

  • банку консервованої квасолі;

  • мелений кумін, паприка - по 4 г;

  • щіпка кайенского перцю;

  • гострі м'ясні ковбаски - 300 г;

  • червоний цибуля - 45 г;

  • томати - 40 г;

  • перець халапеньо - 1 шт.;

  • жменя перушки;

  • зерна кукурудзи - 80 г;

  • тертий сир - за смаком.


  • Приготування
    У чашу блендера кладемо консервовану квасолю і збиваємо її до консистенції пюре, додавши кумін, паприку і кайенский перець. Розводимо пасту водою так, щоб отримати густий соус (не перестарайтесь!).
    Тепер беремося за сальсу. Ножем дрібно рубаємо очищені від насіння томати з гострим перцем, жменею петрушки і червоним цибулею.
    Нарізаємо ковбаски кільцями і смажимо їх до повної готовності і появи характерної золотисто-коричневої скоринки.
    Як тільки всі інгредієнти будуть готові, розкачуємо тісто і змащуємо його фасолевым соусом. Зверху викладаємо сальсу, кільця гострих ковбасок, кукурудзу. Посипаємо піцу тертим сиром і ставимо в розігріту до 220°С духовку. Час приготування варіює від 5 до 7 хвилин.

    Як приготувати мексиканську піцу з авокадо?


    Інгредієнти:

  • тісто для піци ;

  • білий цибуля - 60 г;

  • яловичий фарш - 350 г;

  • томатна сальса - 160 г;

  • кукурудзяні зерна - 125 г;

  • томатний соус - 30 г;

  • тертий сир - 110 г;

  • великий авокадо;

  • сік і цедра половини лимона;

  • кукурудзяні чіпси - 30 р.


  • Приготування
    Температуру духовки доводимо до 200°С. Змащуємо форму для піци, присипаємо зверху трохи борошна, стряхиваем надлишки і викладаємо
    Мексиканська піца
    розкатане тісто. Покриваємо тісто томатним соусом.
    Пасеруємо білий цибулю протягом 4 хвилин, додаємо до нього яловичий фарш і продовжуємо готування ще хвилин 5 після чого настає черга додавання сальси і кукурудзи.
    Поверх тіста розкладаємо фарш і щедро посипаємо його сиром. Ставимо піцу по-мексиканськи в духовку на 15 хвилин.
    Тим часом готуємо гуакамоле – цей соус стане оригінальним доповненням до піци на пару з кукурудзяними чіпсами. Тут все елементарно: очищений авокадо, сік і цедра лимона, хороша пучку солі і пюрируем. Викладаємо гуакамоле в центр піци, а зверху насипати жменю чіпсів.