Тортилья – національна мексиканська перепічка, яка використовується в приготуванні різних страв або просто подається в якості звичайного хліба. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити тортилью з яловичиною і ситно нагодувати всю сім'ю.
Тортілья з яловичиною і помідорами
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; фарш яловичий – 400 г; свіжа зелень петрушки – 30 г; морська сіль – 05 ч. ложки; сир твердих сортів – 100 г; масло рослинне – 30 мл; червоні помідори – 300 г; зіра – щіпка; спеції; тортилья – 6 шт. Приготування Отже, для приготування цього оригінального і смачної страви, спочатку давайте підготуємо всі інгредієнти. Для цього беремо цибулину, чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній або кукурудзяній маслечко, кілька хвилин, до прозорого стану. Потім додаємо до нього готовий яловичий фарш і, постійно помішуючи, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин. Далі відправляємо в сковороду нарізані дрібними кубиками помідори і нарубану зелень петрушки. Все добре перемішуємо, приправляємо за смаком спеції і тушкуємо на повільному вогні до готовності. Сир натираємо на крупній терочке. Тепер беремо чисту суху сковороду, розігріваємо її на тарілку і викладаємо одну тортилью. Зверху покриваємо корж приготовленої м'ясною начинкою і рясно посипаємо тертим сиром. Накриваємо начинку другим листом і через хвилину акуратно перевертаємо тортилью, обсмажуючи з іншого боку. Після цього знімаємо страву з вогню, нарізаємо красивими порційними трикутничками і подаємо до столу.
Тортілья з яловичиною і грибами
Інгредієнти: мексиканська перепічка ; яловичий фарш – 500 г; печериці – 300 г; цибулина – 2 шт.; солодкий болгарський перець – 2 шт.; сир твердих сортів – 100 г; часник – 2 зубчики; олія – для смаження; спеції. Приготування Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом, викладаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його з рубаним часником. Далі, окремо пасеруємо січені дрібними кубиками гриби, цибуля і перець. Сир натираємо на тертці. Тепер змішуємо в глибокій мисці всі підготовлені інгредієнти – сир, м'ясний фарш і овочі. Солимо, перчимо масу за смаком. Потім беремо одну тортилью, розподіляємо рівномірним тонким шаром начинку і акуратно закручуємо щільний рулетик. Обсмажуємо його на сухій сковороді до золотої скоринки і подаємо готову тортилью з яловичиною і перцем на стіл.