Мексиканська закуска Кесаділья подобається багатьом не тільки за її пікантний смак, але і за швидкість приготування. Це відмінне блюдо для дружньої вечірки або простого сімейного вечері. Якщо ви також є її прихильником, ми поділимося рецептами, як приготувати кесаділью будинку.
Кесаділья з фаршем
Основним і незамінним інгредієнтом цієї закуски є коржі для кесадільї, які називаються тортилії. Їх можна приготувати самостійно, але простіше купити вже готові в будь-якому магазині.
Інгредієнти: фарш м'ясний - 500 г; помідор - 2 шт.; перець болгарський - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сир - 300 г; сіль, чорний мелений перець, спеції за смаком; майонез або томатний соус за смаком; тортилії. Приготування Помідор, цибулю і болгарський перець наріжте дрібними шматочками і обсмажте разом з фаршем до готовності. Приправте масу спеціями і сіллю. Сир натріть на тертці, візьміть коржик, на одну її половину насипте трохи сиру, зверху викладіть суміш фаршу з овочами, змастіть соусом, знову посипте сиром і накрийте другою половиною коржа.
Добре розігрійте сковороду і обсмажте коржик з обох сторін, буквально за 1-2 хвилини, до появи рум'яної скоринки. Подавайте кесаділью до столу в теплому вигляді.
Кесаділья з сиром - рецепт
Мексиканська кесаділья завжди готується з сиром, так як він є невід'ємною частиною даного рецепту, на відміну від інших компонентів, які можуть змінюватися. Ми пропонуємо вам варіант приготування кесадільї з сиром і з грибами.
Інгредієнти: сир твердий - 250 г; помідор - 2 шт.; печериці - 300 г; часник - 1-2 зубчики; оливкова олія - 1-2 ст. ложки; зелена цибуля - півпучка; тортільяс - 4-8 шт. (залежить від розміру); сіль, перець за смаком. Приготування Гриби наріжте пластинками, часник подрібніть і обсмажте все разом на сковороді протягом 3-5 хвилин. Потім відправте до них порізані помідори і смажте ще кілька хвилин. В кінці додайте сіль, перець, і дайте овочам охолонути.
На половину кожного коржика насипте сир, потім викладіть грибну начинку, потім знову сир, посипте зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею і закрийте другою половиною тортилії. Добре нагріту сковороду змастіть тонким шаром масла і обсмажте коржі з двох сторін за кілька хвилин до розплавлення сиру. Готові кесадільї розріжте навпіл і подавайте до столу.
Кесаділья з креветками
Інгредієнти: креветки - 300 г; болгарський перець - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; сир твердий - 300 г; тортильї; червоний мексиканський соус - 250 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль за смаком. Приготування Креветки почистіть, залийте мексиканським соусом і відставте в сторону. Цибулю і болгарський перець наріжте великими шматками, обсмажте на сильному вогні до коричневого кольору і перекладіть в окрему страву. Потім відправте в сковороду креветки з соусом і смажте зрідка помішуючи. При необхідності додайте трохи води.
Коли вони будуть готові, викладіть на блюдо і наріжте на шматочки. Одну половину тортильї посипте тертим сиром, потім викладіть овочі, креветки і знову насипте сир. Накрийте другою половиною і смажте на гарячій сковороді з двох сторін до золотистого кольору. Зробіть так з усіма коржами, розріжте кесадільї на дві частини і пригощайтеся.
Соус для кесадільї
Кесаділью можна подавати з різними соусами, але одним з найпопулярніших є гуакамоле.
Інгредієнти: помідор - 2 шт.; авокадо - 2 шт.; кінза і зелений лук - за півпучка; перчик чилі - 1 шт.; лайм - 1/2 ; сіль, перець за смаком. Приготування Один помідор наріжте великими шматками, а один - дрібними. Авокадо очистіть, видаліть кістки і наріжте довільно. Складіть в чашу блендера авокадо, крупно нарізаний помідор, зелень і перець чилі. Змішайте все до однорідності і викладіть в піалу. Додайте сіль, перець, сік лайма і дрібно нарізаний помідор. Добре все перемішайте і ваш соус готовий.