Мексиканські коржі можуть використовуватися не тільки в якості альтернативи хлібу, але і в якості бази для інших страв, наприклад піци, або фахітос . У цій статті ми розповімо про базові рецепти мексиканської коржі і про те, в яких рецептах вона може бути використана.
Рецепт мексиканського коржі «Тортилья»
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 2 ст.; пшеничне борошно - 2 ст.; рослинне масло - 1 ст. ложка; сода - 1 ч. ложка; оцет - 1/2 ч. ложки; сіль - 3/4 ч. ложки; вода - 2 ст. Приготування Воду розігріваємо до 105-120 градусів. Змащуємо маслом глибоку миску. Обидва види борошна просіваємо, у воду додаємо погашену оцтом соду і вливаємо рідину до борошна. Замішуємо щільне, але злегка липнущее до рук тісто і викладаємо його в змащену маслом миску. накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплі. Готове тісто ділимо на 16 рівних порцій і розкачуємо кожну з допомогою качалки. Обсмажуємо кукурудзяні коржі по-мексиканськи сухій сковороді близько 1 хвилини. Ось, і все тортилья готова!
Як зробити мексиканську корж наваджо?
Інгредієнти: пшеничне борошно - 600 г; сіль - 1 ч. ложка; порошок для випічки - 2 ч. ложки; суміш сушених трав (чебрець, петрушка, сумах, фенхель); оливкова олія - 6 ст. ложок. Приготування Борошно і сіль змішати з порошком для випічки і сушеними травами. У центрі борошняної суміші робимо колодязь і вливаємо в нього близько 150 мл теплої води. Замішуємо тісто спочатку за допомогою вилки, а потім, як тільки це стане важко, починаємо місити руками. Гладке тісто кладемо в змащену олією миску і залишаємо на 30 хвилин під рушником в теплі. Ділимо відпочиле тісто на 10 порцій. Розкачуємо тісто з допомогою качалки, або розтягуємо руками до товщини 1 див
Випікати готові коржі можна на решітці на відкритому вогні, або на плиті, використовуючи сковороду без масла. Коржі повинні підрум'яниться з обох сторін.
Рулети з мексиканської коржі
Інгредієнти: яловичий стейк - 750 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; соєвий соус - 1 /4 ст.; сік лайма - 1 /4 ст.; порошок чилі - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Змішуємо соєвий соус, сік лайма і чилі з маслом. М'ясо нарізаємо тонкою соломкою і обвалюємо в отриманому маринаді, залишаємо в ньому ще на 20-30 хвилин.
Тим часом нарізаємо цибулю тонкими кільцями, перець - соломкою. Обсмажуємо цибулю з перцем до м'якості. Сковороду з невеликою кількістю олії розжарюємо і обсмажуємо на ньому м'ясо протягом пари хвилин. Викладаємо всі інгредієнти на корж, згортаємо рулетом і подаємо до столу разом зі сметаною, гуакамоле, або сальсою.
Тим розберемося, що ж приготувати з мексиканських коржів.
Мексиканська піца Інгредієнти: кукурудзяні коржі; сальса - 1 ст.; консервована квасоля - 1 банка; помідори - 2 шт.; авокадо - 2 шт.; тертий твердий сир - 1 ст.; сир фета - 1/4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 210 градусів. Дека для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо на них коржики. Змащуємо коржі сальсою і викладаємо поверх трохи квасолі і тертого сиру.
Довершаем блюдо невеликою кількістю фети. Ставимо наші мексиканські піци в духовку і залишаємо до тих пір, поки сир повністю не розплавиться. Після, викладаємо на блюдо скибочки авокадо і подаємо до столу зі свіжою зеленню і лимоном.
Таке блюдо без проблем можна скомпонувати самостійно, наприклад, замінивши сальсу на гострий томатний соус з м'ясним фаршем, або додавши трохи свіжого болгарського перцю, кукурудзи і прянощів. Хороший варіант для вечірки - надати свої гостям кілька начинок на вибір. Словом, рецепт мексиканського піци обмежується лише вашою фантазією.