Тортильєю називається невелика мексиканська перепічка з кукурудзяного або пшеничного борошна, по текстурі нагадує знайомий всім лаваш . Відповідно, загортати в таку корж можна буквально що завгодно. Ми вирішили скористатися цим шансом і приготувати тортилью з язиком або Tacos de Lengua.
Тортілья з яловичим язиком
Інгредієнти: яловичий язик - 700 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 1 головка; лавровий лист - 6-7 шт.; перець горошком - 1 ст. ложка; сіль - 2 ст. ложки; коржі тортільяс; соус сальса; авокадо - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; петрушка. Приготування Почнемо приготування тортильї з варіння яловичого язика. Набираємо у велику каструлю води, кладемо в неї цибулю, роздавлені зубчики часнику, лавровий лист, перець горошком і сіль. Слідом занурюємо мову і доводимо все до кипіння. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо мову близько 3 годин.
Відварний язик очищаємо від плівок, зрізаємо все зайве і нарізаємо його кубиками. В коржі кладемо трохи соусу сальса, скибочки авокадо, болгарського перцю і подрібнену петрушку. Звертаємо тортильї навпіл і обсмажуємо на сухій сковороді з обох сторін.
Тортілья з руколою і телячою язиком
Інгредієнти: мова - 1 кг; овочевий бульйон - 3 л; рукола - 1 пучок; авокадо - 1 шт.; помідори - 2 шт.; кукурудза консервована - 1 /2 ст.; червоний цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лайм - за смаком; коржі тортільяс; сметана - за смаком. Приготування Яловичий язик відварюємо в овочевому бульйоні до повної готовності. Готовий язик чистимо і нарізаємо соломкою. Ріжемо скибочками авокадо, подрібнюємо червоний цибулю та нарізаємо помідори. Викладаємо на кукурудзяну корж мова та овочі, зверху розподіляємо свіжу рукколу, поливаємо її сметаною, соком лайма і приправляємо сіллю з перцем.
Рецепт тортилії з язиком
Інгредієнти: мова - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; курячий бульйон - 1 л; стебла петрушки; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; рослинне масло - 2 ст. ложки; тортільяс; сіль, перець; соус гуакамоле або томатний соус; сир фета; петрушка. Приготування Мова відварюємо в курячому бульйоні з ріпчастою цибулею, петрушкою, морквою і часником близько 4-5 годин. Готовий язик чистимо і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо скибочки язика на рослинному маслі до золотистого кольору, приправивши сіллю і перцем.
Викладаємо мову коржі, поливаємо томатним соусом або соусом гуакамоле, посипаємо все нарізаною петрушкою і сиром.