Вернуться назад Распечатать

Тортілья з язиком

Тортілья з язиком
Тортильєю називається невелика мексиканська перепічка з кукурудзяного або пшеничного борошна, по текстурі нагадує знайомий всім лаваш . Відповідно, загортати в таку корж можна буквально що завгодно. Ми вирішили скористатися цим шансом і приготувати тортилью з язиком або Tacos de Lengua.

Тортілья з яловичим язиком


Інгредієнти:

  • яловичий язик - 700 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • лавровий лист - 6-7 шт.;

  • перець горошком - 1 ст. ложка;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • коржі тортільяс;

  • соус сальса;

  • авокадо - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Почнемо приготування тортильї з варіння яловичого язика. Набираємо у велику каструлю води, кладемо в неї цибулю, роздавлені зубчики часнику, лавровий лист, перець горошком і сіль. Слідом занурюємо мову і доводимо все до кипіння. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо мову близько 3 годин.
    Відварний язик очищаємо від плівок, зрізаємо все зайве і нарізаємо його кубиками. В коржі кладемо трохи соусу сальса, скибочки авокадо, болгарського перцю і подрібнену петрушку. Звертаємо тортильї навпіл і обсмажуємо на сухій сковороді з обох сторін.

    Тортілья з руколою і телячою язиком


    Інгредієнти:

  • мова - 1 кг;

  • овочевий бульйон - 3 л;

  • рукола - 1 пучок;

  • авокадо - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • кукурудза консервована - 1 /2 ст.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лайм - за смаком;

  • коржі тортільяс;

  • сметана - за смаком.


  • Приготування
    Яловичий язик відварюємо в овочевому бульйоні до повної готовності. Готовий язик чистимо і нарізаємо соломкою. Ріжемо скибочками авокадо, подрібнюємо червоний цибулю та нарізаємо помідори. Викладаємо на кукурудзяну корж мова та овочі, зверху розподіляємо свіжу рукколу, поливаємо її сметаною, соком лайма і приправляємо сіллю з перцем.

    Рецепт тортилії з язиком


    Інгредієнти:

  • мова - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 1 л;

  • стебла петрушки;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • тортільяс;

  • сіль, перець;

  • соус гуакамоле або томатний соус;

  • сир фета;

  • Тортілья з язиком

  • петрушка.


  • Приготування
    Мова відварюємо в курячому бульйоні з ріпчастою цибулею, петрушкою, морквою і часником близько 4-5 годин. Готовий язик чистимо і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо скибочки язика на рослинному маслі до золотистого кольору, приправивши сіллю і перцем.
    Викладаємо мову коржі, поливаємо томатним соусом або соусом гуакамоле, посипаємо все нарізаною петрушкою і сиром.