Кесаділья - це традиційне мексиканське блюдо, яке зазвичай готується з курячим м'ясом. Воно виходить досить гострим, але напрочуд смачним і пікантним.
Рецепт кесадільї з фаршем
Інгредієнти: курячий фарш - 800 г; цибулина - 1 шт.; сир твердий - 100 г; кінза - 1 пучок; тортилья - 4 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; перець чилі - 1 шт.; кетчуп - 2 ст. ложки. Приготування Цибулину і перець чилі чистимо, обробляємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко близько 3 хвилин. Потім викладаємо курячий фарш і, помішуючи, обсмажуємо все на середньому вогні хвилин 10. Після цього знімаємо сковороду з вогню, додаємо в начинку подрібнену кінзу і тертий сир. В окремій пиалке змішуємо майонез і кетчуп . Коржі тортилья прогріваємо на сухій сковороді, а потім промазуємо приготованим соусом, викладаємо начинку і обережно звертаємо коржик навпіл. Подаємо кесаділью з курячим фаршем відразу ж і насолоджуємося прекрасним смаком страви.
Кесаділья з фаршем, кукурудзою і сиром
Інгредієнти: коржик тортилья - 4 шт.; яловичий фарш - 500 г; кукурудза консервована - 400 г; червоний пекучий перець - 2 р; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції; твердий сир - 200 г; масло рослинне - 3 ст. ложки. Приготування Отже, чистимо цибулину і дрібненько шаткуємо. З банки консервованої кукурудзи обережно зливаємо сік, пробиваємо її несильно блендером і додаємо в заздалегідь обсмажений і остиглий м'ясний фарш. У сковорідку наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулю, додаємо порізані скибочками зубчики часничку і
подрібнений червоний гострий перчик. Прогріваємо овочі хвилин 5 а потім викладаємо до них фарш, солимо, перчимо за смаком і обсмажуємо до готовності. Зайву рідину зливаємо, перекладаємо начинку в інший посуд і залишаємо остигати. Твердий сир натираємо на терочке.
Тепер беремо готову корж, намічаємо на ній середину, притрушуємо злегка сиром і викладаємо ложкою нашу суміш, розподіляючи її на половину всієї поверхні. Зверху посипаємо фарш ще сиром і акуратно складаємо коржик навпіл. Далі викладаємо її на суху гарячу сковороду і обсмажуємо за 2 хвилинки з кожного боку. Повторюємо все теж саме з рештою коржами і подаємо готові кесадільї з фаршем на стіл, розрізавши за бажанням навпіл або на четвертиночки. Подаємо блюдо гарячим.