Кесаділья - страва мексиканської кухні, що складається з складених навпіл коржів-тортилий, з різноманітною начинкою всередині, і підсмажених на сковороді. Ми розповімо вам сьогодні кілька оригінальних і простих рецептів приготування кесадільї з сиром.
Кесаділья з шинкою і сиром
Інгредієнти: молоко - 2 ст. ложки; яйце - 4 шт.; масло вершкове; цибуля зелена; шинка - 200 г; бекон - 150 г; сир твердий - 250 г; лаваш або готові коржі тортільяс. Приготування У мисці збиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо спеції і перемішуємо. На сковороду кладемо шматочок масла, розтоплюємо його, акуратно виливаємо приготовлену раніше яєчну суміш і готуємо омлетик, постійно помішуючи лопаткою і розламуючи на шматочки. Потім викладаємо його в тарілку і залишаємо остигати. Сковороду знову розігріваємо на середньому вогні, промазуємо маслом, викладаємо тортилью і зверху рівномірно посипаємо все тертим сиром.
Далі з одного боку викладаємо омлет , подрібнену шинку, бекон і зелений лук. Як тільки коржик обсмажиться, акуратно загортаємо вільну сторону вгору і придавлюємо лопаткою. Готову кесаділью викладаємо на тарілку і повторюємо всі дії для кожної порції.
Кесаділья з сиром і грибами
Інгредієнти: олія оливкова - 1 ст. ложка; помідор - 2 шт.; свіжі печериці -300 г; часник - 2 зубчики; коржі тортільяс - 6 шт.; сир твердий - 250 г; зелену цибулю. Приготування Часник і гриби обробляємо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на маслечко хвилинки 3. Потім додаємо розім'яті виделкою помідори, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин, приправляючи спеціями. Готову начинку перекладаємо в тарілку і злегка остуджуємо. Сковороду протираємо ганчірочкою і поки знімаємо з вогню. Тепер беремо коржики і на половину кожної викладаємо частину грибної начинки, присипаємо сиром і зеленою цибулею. Далі прикриваємо другою половиною і обсмажуємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Подаємо готову кесаділью, як самостійне блюдо.
Кесаділья з помідорами і сиром
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; коржі тортільяс - 4 шт.; сир твердий - за смаком; помідор - 1 шт.; масло рослинне для обсмажування; спеції. Приготування У глибокій чашці збиваємо міксером яйця, додаємо спеції і виливаємо на сковорідку. Помідор нарізаємо кубиками, висипаємо в омлет і обсмажуємо з двох сторін. Потім на сковорідці підрум'янюємо по черзі тортилії і викладаємо на одну трохи тертого сиру, потім омлет-млинець зверху ще присипаємо сиром. Накриваємо все другим коржем, притискаємо її, зменшуємо вогонь і через хвилинку акуратно перевертаємо кесаділью на іншу сторону, підсмажуючи до готовності.