Булгур – пропарена пшениця, з якої можна приготувати безліч смачних страв. Такий гарнір дивовижно поєднується з відварною куркою і тушкованими овочами. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів булгуру в мультиварці, а ви вибирайте для себе найбільш підходящий.
Булгур з овочами в мультиварці
Інгредієнти: цибулина – 55 г; солодкий перець -55 г; томати перетерті – 220 г; булгур сухий – 325 г; вода – 585 мл; часник – 1 невеликий зубчик; маслини; зелень; спеції; олія оливкова – 35 мл Приготування Перед тим, як приготувати булгур в мультиварці, готуємо всі інгредієнти. Цибулю і перець обробляємо і дрібненько шаткуємо. Булгур промиваємо кілька разів до прозорої води.
У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію вищого сорту і вмикаємо на 10 хвилин програму «Випічка». Викладаємо цибулю і підрум'янюємо його. Далі кидаємо солодкий перчик, перемішуємо і підрум'янюємо кілька хвилин. Викладаємо перетерті помідори і готуємо до звукового сигналу. Тепер рівномірно розподіляємо поверх овочів булгур, вливаємо воду і вмикаємо на 20 хвилин «Плов».
Не гаючи часу, обполіскуємо зелень і рубаємо її разом з очищеним часником. Маслини рубаємо тоненькими кружальцями і кидаємо в страву за 5 хвилин до закінчення програми. Підсолюємо готову страву до смаку, перемішуємо і подаємо до столу.
Булгур з куркою в мультиварці
Інгредієнти: курка – 525 г; цибулина – 45 г; морква невелика – 45 г; томат-паста – 35 г; булгур – 210 г; масло рослинне – 40 мл; спеції і приправи; солодкий перець – 65 р. Приготування Курку обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо в чаші мультиварці в невеликій кількості олії. Через 25 хвилин, акуратно виймаємо м'ясо і викладаємо в пиалку.
Овочі обробляємо, дрібно нарізаємо і підрум'янюємо в режимі «Випічка» до м'якого стану. Потім висипаємо промитий булгур, вибираємо програму «Каша» і чекаємо звукового сигналу. Після цього додаємо томатну пасту, куряче м'ясо і заливаємо водою. Приправляємо блюдо спеціями і готуємо на тому ж режимі протягом 45 хвилин.
Плов з булгуром в мультиварці
Інгредієнти: булгур – 190 г; морква – 45 г; часник – 2 зубки; вода – 25 ст.; масло вершкове – 20 г; спеції. Приготування На дно мультиварки кидаємо масло і розтоплюємо його, включивши «Випічка». Тим часом чистимо моркву, шаткуємо її і викладаємо в чашу. Додаємо подрібнений часник, промитий булгур, заливаємо водою і підсолюємо за смаком. Вибираємо «Плов» і чекаємо сигналу.