Вернуться назад Распечатать

Булгур в мультиварці

Булгур в мультиварці
Булгур – пропарена пшениця, з якої можна приготувати безліч смачних страв. Такий гарнір дивовижно поєднується з відварною куркою і тушкованими овочами. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів булгуру в мультиварці, а ви вибирайте для себе найбільш підходящий.

Булгур з овочами в мультиварці


Інгредієнти:

  • цибулина – 55 г;

  • солодкий перець -55 г;

  • томати перетерті – 220 г;

  • булгур сухий – 325 г;

  • вода – 585 мл;

  • часник – 1 невеликий зубчик;

  • маслини;

  • зелень;

  • спеції;

  • олія оливкова – 35 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати булгур в мультиварці, готуємо всі інгредієнти. Цибулю і перець обробляємо і дрібненько шаткуємо. Булгур промиваємо кілька разів до прозорої води.
    У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію вищого сорту і вмикаємо на 10 хвилин програму «Випічка». Викладаємо цибулю і підрум'янюємо його. Далі кидаємо солодкий перчик, перемішуємо і підрум'янюємо кілька хвилин. Викладаємо перетерті помідори і готуємо до звукового сигналу. Тепер рівномірно розподіляємо поверх овочів булгур, вливаємо воду і вмикаємо на 20 хвилин «Плов».
    Не гаючи часу, обполіскуємо зелень і рубаємо її разом з очищеним часником. Маслини рубаємо тоненькими кружальцями і кидаємо в страву за 5 хвилин до закінчення програми. Підсолюємо готову страву до смаку, перемішуємо і подаємо до столу.

    Булгур з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курка – 525 г;

  • цибулина – 45 г;

  • морква невелика – 45 г;

  • томат-паста – 35 г;

  • булгур – 210 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • спеції і приправи;

  • солодкий перець – 65 р.


  • Приготування
    Курку обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо в чаші мультиварці в невеликій кількості олії. Через 25 хвилин, акуратно виймаємо м'ясо і викладаємо в пиалку.
    Овочі обробляємо, дрібно нарізаємо і підрум'янюємо в режимі «Випічка» до м'якого стану. Потім висипаємо промитий булгур, вибираємо програму «Каша» і чекаємо звукового сигналу. Після цього додаємо томатну пасту, куряче м'ясо і заливаємо водою. Приправляємо блюдо спеціями і готуємо на тому ж режимі протягом 45 хвилин.

    Плов з булгуром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • булгур – 190 г;

  • морква – 45 г;
  • Булгур в мультиварці

  • часник – 2 зубки;

  • вода – 25 ст.;

  • масло вершкове – 20 г;

  • спеції.


  • Приготування
    На дно мультиварки кидаємо масло і розтоплюємо його, включивши «Випічка». Тим часом чистимо моркву, шаткуємо її і викладаємо в чашу. Додаємо подрібнений часник, промитий булгур, заливаємо водою і підсолюємо за смаком. Вибираємо «Плов» і чекаємо сигналу.