Вернуться назад Распечатать

Домашній йогурт в мультиварці

Домашній йогурт в мультиварці
Навіть сама активна реклама йогуртів, вироблених в промислових умовах не переконає нас у тому, що вони можуть бути корисніше продукту, зробленого в домашніх умовах. Адже тільки в цьому випадку можна бути впевненим в абсолютній безпеці ласощі та відсутність у його складі шкідливих домішок і добавок.
Так що ж нам заважає пригощати себе і своє сімейство тільки корисним і смачним йогуртом? Давайте приготуємо його власноруч у себе на кухні. При наявності мультиварки зробити це буде простіше простого.

Йогурт з закваскою в домашніх умовах - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 1 л;

  • ваніль, какао порошок або інші смакові добавки на свій вибір – за смаком;

  • закваска – 1 пакетик або згідно інструкції.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування смачного йогурту в домашніх умовах в мультиварці, перекипятим молочко і остудимо його до температури приблизно сорок градусів. Бажано для її визначення скористатися кулінарним термометром. Ультрапастеризоване молоко кип'ятити не обов'язково, але у такому разі його необхідно прогріти до необхідних температурних умов. Після цього змішуємо продукт із закваскою і бажаними смаковими добавками (за бажанням) і розливаємо по стерильним баночках. Встановлюємо їх в чашу мультиустройства і наливаємо в неї воду такої ж температури, що і молочна суміш, рівнем по плічка. Можна також готувати йогурт і просто в мультикастрюле, виливши в неї підготовлену молочну основу з закваскою. В цьому випадку вода не знадобиться, але чашу необхідно ретельно вимити, обдати окропом і обсушити.
    Деякі прилади оснащені функцією «Йогурт». У цьому випадку вибираємо необхідну програму на дисплеї і діємо згідно інструкції пристрою по її використанню. Якщо ж у вас такого режиму в мультиварці немає, то включаємо прилад на двадцять хвилин в режимі «Підігрів», попередньо прикривши кришку, а після цього пристрій вимикаємо і залишаємо на п'ять-шість годин. Перед вживанням готовий йогурт повинен вистоятися додатково в холодильнику протягом чотирьох-шести годин.

    Домашній йогурт з активии в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 1 л;

  • активиа класична без добавок – 1 баночка.


  • Приготування
    Натуральний домашній йогурт в мультиварці можна також приготувати, використовуючи звичайну покупну активию, але вона повинна бути виключно без
    Домашній йогурт в мультиварці
    всяких добавок. У цьому випадку змішуємо придбаний продукт з підготовленим належним чином молочком. Його, як ми вже описували вище, необхідно перекип'ятити і остудити до температури сорок градусів. Після цього, так само як і в попередньому рецепті, виливаємо основу для йогурту в стерильні ємності або ж в мультикастрюлю. У першому випадку необхідно додатково влити в чашу мультиустройства водичку такої ж температури, доходячи до рівня молока в ємностях.
    Вибираємо на дисплеї режим «Йогурт» на шість годин або ж при його відсутності використовуємо функцію «Підігрів». У будь-якому випадку по завершенні приготування продукту в мультиварці визначаємо його в холодильник мінімум на чотири години.