Вернуться назад Распечатать

Пісна випічка в мультиварці

Пісна випічка в мультиварці
Сьогодні все ще актуальні рецепти приготування різних пісних страв, так як пост в самому розпалі. Пропонуємо варіанти приготування смачної домашній пісної випічки, яку можна приготувати із допомогою кухонного помічниці - мультиварки.

Пісна солодка випічка в мультиварці - рецепт на швидку руку


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 150-180 г;

  • мінеральна газована вода – 170 мл;

  • цукровий пісок – 60-80 г;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • сода харчова – 10 г;

  • лимон середній – 05 шт.;

  • горіхи волоські – 120 г;

  • банани середнього розміру – 2 шт.;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування страви, очищаємо і розминаємо виделкою стиглі банани і з'єднуємо в мисці отриману фруктову масу з мінеральною газованою водичкою, рафінованим рослинним малому, цукровим піском і дрібкою солі. Розмішуємо суміш ретельно за допомогою віночка, а потім вводимо харчову соду, подрібнені волоські горішки і видавлюємо в посудину сік половинки лимона. Перемішуємо інтенсивно вируючу субстанцію і просіваємо після цього в неї пшеничне борошно. Її визначаємо кількість інтуїтивно, домагаючись консистенції тесту, як сметана середньої жирності.
    Викладаємо отриману масу в трохи промазану рослинним маслом мультикастрюлю і вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка». Через шістдесят п'ять хвилин смачний пісний банановий пиріг буде готовий. Розрізати його слід тільки після повного остигання. При подачі можна прикрасити ласощі цукровою пудрою, горішками і скибочками бананів.

    Смачна пісна випічка з гарбузом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 310 г;

  • гарбуз свіжа – 620 г;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • родзинки без кісточок – 180-220 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • коньяк – 40 мл;

  • кориця мелена – 2 щіпки;

  • гвоздика мелена – 1 щіпка;

  • мед квітковий – 70 г;

  • середнього розміру апельсин – 1 шт.


  • Приготування
    Беручись за приготування пісного пирога по даному рецепту, гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиками з розміром сторони не більше одного сантиметра. Після цього визначаємо гарбузову масу в широку скляну або фарфорову миску, додаємо коньяк, додаємо цукровий пісок, натираємо цедру одного лимона і видавлюємо туди ж його сік. Присмачую масу гвоздикою і корицею, закладаємо мед і маємо посудину з вмістом на одну хвилину в мікрохвильову піч на максимальній її потужності. Після цього просіюємо в миску борошно і ретельно розмішуємо.
    Коли основа пирога буде готова, промасливаем і злегка припыливаем борошном мультикастрюлю і викладаємо в неї тісто. Через одну годину десять хвилин в режимі «Випічка» пісний пиріг з гарбуза буде готовий.
    Розрізаємо виріб тільки після остигання і подаємо з медом, або просто присипавши цукровою пудрою.

    Пісна шоколадна випічка на розсолі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 390 г;

  • розсіл огірковий або помідорний – 240 мл;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • олія рафінована рослинна – 80 мл;

  • розпушувач – 20 г;

  • ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 20 г відповідно;

  • порошок какао – 75 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.
  • Пісна випічка в мультиварці


    Приготування
    У підходящої посудині змішуємо розсіл з рафінованим рослинним маслом, ваніліном або ванільним цукром і цукровим піском. Після цього просіваємо в суміш борошно пшеничне вищого сорту, розпушувач і какао порошок і розмішуємо масу до повного розчинення всіх борошняних та шоколадних грудок. На даному етапі при бажанні можна доповнити тісто подрібненими горіхами, родзинками або іншими сухофруктами на свій смак.
    Готову основу для пісного пирога викладаємо в промазану рослинним маслом мультикастрюлю і виставляємо функцію «Випічка» на шістдесят п'ять хвилин.