Брокколі, приготована на пару – це неймовірно смачне і корисне блюдо. А якщо приготувати його за допомогою мультиварки, то ви заощадите час і зробите приголомшливий гарнір до м'яса за лічені хвилини.
Брокколі на пару в мультиварці
Інгредієнти: броколі свіжа – 970 г; часник – 3 зубки; лимон – 30 г; олія оливкова – 45 мл; перчик чилі – 10 г; темний соєвий соус – 25 мл; спеції. Приготування Перед тим, як почати приготування брокколі на пару в мультиварці, капусту ретельно промиваємо, зрізаємо стебло і розбираємо руками на суцвіття. Кидаємо їх в паровій контейнер, а в чашу наливаємо кілька склянок води. Включаємо прилад і готуємо На пару 10 хвилин.
Тим часом беремо невелику сковороду, наливаємо в неї оливкова масло, прогріваємо його і видавлюємо через прес очищений часник. Через 30 секунд видавлюємо туди ж сік з лимона і додаємо за смаком перець чилі, нарізаний тонкими смужками. У самому кінці додаємо соєвий соус, перемішуємо, солимо за смаком і знімаємо з вогню.
Брокколі викладаємо на тарілку, поливаємо ароматним маслом і прикрашаємо рубаною зеленню.
Курка з брокколі на пару в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе – 420 г; брокколі заморожена – 350 г; гриби шиітаке -3 шт. пір'я зеленої цибулі – за смаком; імбир тертий – 20 г; масло світле кунжутне – за смаком; зелень кінзи. Для маринаду:
темний соєвий соус – 2 ст. ложки; вино рисове – 10 мл; цукор – щіпка; крохмаль – 10 р. Приготування У мисці змішуємо всі інгредієнти для маринаду, викладаємо куряче філе, нарізане шматочками, і залишаємо на 30 хвилин. Тепер готуємо брокколі, гриби, зелений лук і імбир.
Мультиварку включаємо, викладаємо на решітку пароварки заморожену брокколі, в чашу наливаємо кілька склянок води і готуємо 5 хвилин на відповідному режимі. Потім капусту викладаємо в тарілку, а на решітку викладаємо замариноване філе. Посипаємо подрібненим імбиром, накриваємо кришкою і пропарюють м'ясо 15 хвилин. Далі викладаємо всі овочі, капусту і тушкуємо ще 7 хвилин на пару. В самому кінці приготування, збризкуємо страву кунжутним маслом і соєвим соусом, прикрашаємо зеленню кінзи і подаємо до столу.
Риба з брокколі на пару в мультиварці
Інгредієнти: сьомга свіжа – 350 г; хмелі-сунелі – за смаком; натуральний лимонний сік – 10 мл; брокколі – 200 г; спеції. Приготування Сьомгу обробляємо, промиваємо, нарізаємо шматочками і викладаємо у чашу пароварки. Зверху присипаємо спеціями за смаком, хмелі-сунелі і поливаємо лимонним соком. Поруч викладаємо суцвіття брокколі і встановлюємо форму в мультиварку, налив у чашу декілька склянок холодної води. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо потрібний режим і засікаємо приблизно 35 хвилин.