Сьогодні в наших рецептах докладні інструкції для тих, хто бажає приготувати смачне і ситне блюдо на основі перлової крупи з м'ясом. Таку страву виходить ароматним, апетитним і безперечно корисним, а готувати його ми будемо в мультиварці.
Як зварити перлову кашу з м'ясом і грибами в мультиварці?
Інгредієнти: крупа перлова – 245 г; яловичина або свинина – 620 г; ріпчасті цибулини – 165 г; гриби – 220 г; свіжа морква – 165 г; корінь селери – 65 г; вода фільтрована – 765 мл; рафінована олія – 65 мл; свіжозмелену чорний перець – 1 невелика щіпка; запашні горошини перцю – 3 шт.; лаврові листочки – 2 шт.; сіль велика – за смаком; свіжа зелень (за бажанням). Приготування Для того щоб перлова крупа вийшла м'якою і смачною необхідно дотримати всього два незаперечних умови. По-перше, промиту крупу перед приготуванням обов'язково потрібно вимочити протягом декількох годин, або ж просто залишити її у воді на ніч. Ну а по-друге, солити страви з перловки потрібно тільки в кінці приготування.
В даному випадку готувати перлову кашу ми будемо з м'ясом і грибами і скористаємося для цієї мети мультиварка. Першим ділом обсмажимо в рослинній олії без запаху олії нарізане на шматочки м'ясо, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». До рум'яним м'ясних шматочках закладаємо півкільця цибулі ріпчастої лучка і смажимо, помішуючи, ще сім хвилин. Тепер додаємо нарізані соломкою коріння моркви і селери, а також грибочки і викладаємо розмочену перлову крупу. Заливаємо вміст мультикастрюли водою, кидаємо горошини запашного перцю і лаврові листочки, щіпку меленого перцю і переводимо прилад на функцію «Гасіння». За десять хвилин до завершення процесу приготування підсолюємо страву і при бажанні додаємо свіжу зелень. Для приготування перловки зі свининою буде достатньо однієї години, а страва з яловичиною слід готувати хвилин на тридцять довше.
Перлова каша з тушонкою в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: крупа перлова – 235 г; тушонка – 440 г; ріпчасті цибулини – 125 г; свіжа морква – 125 г; вода фільтрована – 790 мл; рафінована олія – 30 мл; часник сушений – 1 середня щіпка; приправа хмелі-сунелі – 1 середня щіпка; кухонна сіль – за смаком; свіжа зелень. Приготування Перед тим як почати приготування перлової каші, в мультиварці обсмажуємо в рафінованому маслечко нарізану цибулю і моркву, включивши на дисплеї приладу функцію «Смаження» або «Випічка». Тепер додаємо розмочену перловку і тушонку, приправляємо страву за смаком сушеним часником і хмелі-сунелі, переводимо пристрій на функцію «Гасіння» або «Плов» і готуємо до завершення програми. В кінці приготування підсолюємо страву за смаком, додаємо зелень і перемішуємо.