Каша на сніданок – це завжди дуже корисно, поживно і, безумовно, смачно. А якщо в ній є ще фрукти або ягоди, то вона перетворюється в справжній десерт, який нікого не залишить байдужим. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно варити молочну кукурудзяну кашу за допомогою мультиварки. З'ївши її ранком, на сніданок, ви відчуєте прилив енергії і заряд гарного настрою на весь день.
Рецепт молочної кукурудзяної каші в мультиварці
Інгредієнти: крупа кукурудзяна -170 г; молоко – 4 ст.; сіль – щіпка; цукор – 40 г; масло вершкове – 20 р. Приготування Для приготування молочної каші, кукурудзяну крупу добре промиваємо, перебираємо від сміття і висипаємо в відерце мультиварки. Кидаємо дрібку солі, цукор і вливаємо тепле молоко. Потім додаємо шматочок розм'якшеного масла, перемішуємо ложкою і закриваємо прилад. На дисплеї вибираємо програму «Молочна каша» і встановлюємо час приблизно на 60 хвилин. Після сигналу, вимикаємо мультиварку з мережі, відкриваємо кришку і перемішуємо кашу. Якщо вам здасться, що вона жидковатая, то знову закриваємо прилад і наполягаємо страву протягом півгодини. Готову кукурудзяну кашу збиваємо блендером до однорідності, а потім розкладаємо по тарілках, поливаємо рідким медом і прикрашаємо курагою, родзинками або свіжими ягодами.
Каша з кукурудзяної крупи з сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 210 г; молоко – 650 мл; курага суха – 100 г; чорнослив сухе – 100 г; масло вершкове – 50 г; мед – для подачі; цукор – 20 р. Приготування Для приготування кукурудзяної каші, крупу злегка прожарюємо на сухій сковороді і акуратно пересипаємо в відерце мультиварки. Заливаємо гарячим молоком, додаємо шматочок масла і вмикаємо на дисплеї режим «Варка» приблизно на 30 хвилин. Курагу і чорнослив ретельно промиваємо і заливаємо на 15 хвилин окропом. Далі рідину обережно зливаємо, сухофрукти витираємо рушником і нарізаємо тонкою соломкою. Після звукового сигналу, коли все молоко вбереться в крупу і каша стане густою, додаємо підготовлені фрукти, сахарим за смаком і ретельно перемішуємо. Закриваємо прилад, вибираємо програму «Підігрів» і засікаємо ще 30 хвилин. Далі розкладаємо готову молочну кашку по тарілках і подаємо до столу, поливши за бажанням рідким медом або присипавши дрібної цукровою пудрою.
Гарбузова каша з кукурудзяної крупи на молоці
Інгредієнти: вода – 250 мл; світлий сухий родзинки – 50 г; кукурудзяна крупа – 110 г; курага – 50 г; мед – 2 ст. ложки; масло вершкове – 3 ст. ложки; молоко – 250 мл; свіжий гарбуз – 400 г; цукрова пудра; сіль. Приготування Крупу ретельно промиваємо. Гарбуз обробляємо, чистимо, виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками або просто подрібнюємо її в кухонному комбайні. Сухий світлий родзинки і курагу обполіскуємо, заливаємо окропом і
наполягаємо 10 хвилин, а потім знову промиваємо й обсушуємо на рушник. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо крупу, гарбуз, кидаємо підготовлені сухофрукти, подрібнені по вашому розсуду. Додаємо трохи вершкового масла і щіпку солі. Після цього акуратно вливаємо теплу воду, молоко і перемішуємо все ложкою. Закриваємо прилад, вибираємо програму «Молочна каша» і засікаємо приблизно 35 хвилин. У процесі приготування кашу кілька разів заважаємо, щоб вона не пригоріла. Після звукового сигналу, наполягаємо страву ще 10 хвилин, а потім розкладаємо кашу з кукурудзяної крупи на молоці по тарілках і подаємо до столу, поливши за смаком рідким медом або присипавши дрібної цукровою пудрою.