Вернуться назад Распечатать

Банановий чізкейк в мультиварці

Банановий чізкейк в мультиварці
Чізкейк вже давно перестав бути американською класикою і став всенародним надбанням, цілком прижившись і на наших столах. У нас чізкейк готують не тільки з необхідного для класичного варіанту страви крем-сиру, але і з використанням сиру і навіть сметани. Способи приготування теж відрізняються, так, наші господині пристосувалися запікати банановий чізкейк в мультиварці. Докладніше про цю технологію ми поговоримо нижче.

Банановий чізкейк в мультиварці – рецепт


Інгредієнти:
Для основи:

  • вершкове масло - 75 мл;

  • печиво - 10 шт.;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки.


  • Для чізкейку:

  • крем-сир - 440 г;

  • цукор - 135 г;

  • банани - 2 шт.+ для прикраси;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Для початку прийміть за основу. Невеликий шматочок масла використовуйте для промаслення стінок і дна мультиварки. Інше масло розтопіть. Збийте печиво в крихту блендером або расправьтесь з ним за допомогою качалки, а потім з'єднайте крихту з цукром, корицею і влийте розтоплене масло. Розподіліть корж чізкейку з промасленим чаші.
    Тепер до самого наповнення, для якого першою справою необхідно пюрировать м'якоть стиглих бананів. Виконавши цю нехитру маніпуляцію, пюре змішайте з лимонним соком. Окремо збийте яйця, цукровий пісок, додайте до них бананове пюре, крем-сир і повторіть збивання, поки не отримаєте однорідну масу. Наповніть корж отриманим кремом і виставте на пристрої режим «Випічка». На приготування піде приблизно годину, після чого десерт охолоджують і декорують шматочками банана. Ви також можете подати банановий чізкейк з розтопленим шоколадом або карамеллю – всі доповнення залишаються на ваш розсуд.

    Як приготувати банановий чізкейк з сиром в мультиварці?


    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • крихта імбирного печива - 1 ст.;

  • крихта звичайного печива - 1 ст.;

  • цукор - 25 г;

  • вершкове масло - 75 р.
  • Банановий чізкейк в мультиварці


    Для чізкейку:

  • сир - 470 г;

  • йогурт - 45 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • згущене молоко (варное) - 45 г;

  • банани - 3 шт.;

  • цукор - 35 р.


  • Приготування
    Крихту обох видів печива змішайте разом з цукром. Розтопивши масло, влийте його до готової крихті і перемішайте. Розподіліть всі в чашу мультиварки, попередньо змастивши її. Приготуйте сам чізкейк, збивши сир з йогуртом, яйцями і цукром до одержання пастоподібної маси. Окремо пюрируйте банани і змішайте пюре зі згущеним молоком і цукром. Додати бананове пюре до сирної маси і наповніть нею основу з печива. Залиште всі готуватися на «Випікання» протягом години.