Перлову кашу дуже багато хто не люблять. У кого-то вона асоціюється з армією, хтось її не любить довго варити. А ми вам зараз розповімо, як приготувати перлову кашу з тушонкою в мультиварці. Дане блюдо визнали смачним навіть найзатятіші противники перловки.
Перлова каша з тушонкою в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: перловка – 2 мультистакана; вода – 6 мультистаканов; тушонка – 600 г; цибуля – 120 г; спеції; морква – 150 г; рафінована рослинна олія; м'ясистий помідор – 1 шт.; сіль. Приготування Перловку ретельно промиваємо. Цибулю і помідор нарізаємо тоненькими півкільцями, а моркву пропускаємо через тертку. Пасеруємо овочі в мультиварці у програмі «Випічка» 10-12 хвилин. Потім закладаємо перловку, а слідом за нею і тушонку. Заливаємо все це водою, кладемо по своєму смаку сіль і спеції. Тут важливо не переборщити, адже, як правило, тушонка щедро приправлена спеціями і досить солона. У програмі «Плов» готуємо до того моменту, як почуємо сигнал. По завершенні програми вміст мультиварки акуратно розмішуємо.
Рецепт перлової каші з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти: бульйон – 5 склянок; перловка – 2 склянки; часник – 5 зубчиків; м'ясо тушковане – 1 банка; сіль. Приготування Перловку ретельно миємо і ставимо в мультиварочную каструльку. Кладемо туди ж очищені зубчики часнику. Все це заливаємо бульйоном, закриваємо, вибираємо програму «Гречка» і залишаємо до сигналу. Потім мультиварку відкриваємо і в майже готову кашу кладемо тушонку. Пластиковою лопаткою перемішуємо вміст мультиварки, потім включаємо «Підігрів» і залишаємо на чверть години.
Як зварити перлову кашу з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти: тушонка – 500 г; перловка – 400 г; морква – 100 г; гострий перець – 1 шт.; цибуля – 130 г; паприка – 1 ч. ложка; томат-паста – 50 р; зіра – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; перець; рослинна рафінована олія – 40 мл; сіль. Приготування Приготування перлової каші з тушонкою почнемо з підготовки самої крупи. Перловку добре промиваємо, а потім обсушуємо. Після цього поміщаємо її в мультиварку, встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо крупу без
додавання олії до появи характерного горіхового аромату. Після цього крупу виймаємо і поки відставляємо в сторону. У чашу наливаємо олію, кладемо подрібнену цибулю і моркву пасеруємо до прозорості цибулі. До овочів кладемо спеції, томатну пасту, кладемо стручок перцю, перемішуємо і смажимо близько 1 хвилини. Потім вливаємо 800 мл води і після закипання кладемо обсмажену раніше крупу. Мультиварку закриваємо і в програмі «Гасіння» залишаємо на годину. Після цього прилад відкриваємо, додаємо тушонку, подрібнений часник і готуємо в цьому ж режимі ще 10-15 хвилин. Перед подачею за бажанням до смачної перлової каші з тушонкою можна додати зелень. Приємного апетиту!