Вернуться назад Распечатать

Перлова каша з тушонкою в мультиварці

Перлова каша з тушонкою в мультиварці
Перлову кашу дуже багато хто не люблять. У кого-то вона асоціюється з армією, хтось її не любить довго варити. А ми вам зараз розповімо, як приготувати перлову кашу з тушонкою в мультиварці. Дане блюдо визнали смачним навіть найзатятіші противники перловки.

Перлова каша з тушонкою в мультиварці – рецепт


Інгредієнти:

  • перловка – 2 мультистакана;

  • вода – 6 мультистаканов;

  • тушонка – 600 г;

  • цибуля – 120 г;

  • спеції;

  • морква – 150 г;

  • рафінована рослинна олія;

  • м'ясистий помідор – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Перловку ретельно промиваємо. Цибулю і помідор нарізаємо тоненькими півкільцями, а моркву пропускаємо через тертку. Пасеруємо овочі в мультиварці у програмі «Випічка» 10-12 хвилин. Потім закладаємо перловку, а слідом за нею і тушонку. Заливаємо все це водою, кладемо по своєму смаку сіль і спеції. Тут важливо не переборщити, адже, як правило, тушонка щедро приправлена спеціями і досить солона. У програмі «Плов» готуємо до того моменту, як почуємо сигнал. По завершенні програми вміст мультиварки акуратно розмішуємо.

    Рецепт перлової каші з тушонкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • бульйон – 5 склянок;

  • перловка – 2 склянки;

  • часник – 5 зубчиків;

  • м'ясо тушковане – 1 банка;

  • сіль.


  • Приготування
    Перловку ретельно миємо і ставимо в мультиварочную каструльку. Кладемо туди ж очищені зубчики часнику. Все це заливаємо бульйоном, закриваємо, вибираємо програму «Гречка» і залишаємо до сигналу. Потім мультиварку відкриваємо і в майже готову кашу кладемо тушонку. Пластиковою лопаткою перемішуємо вміст мультиварки, потім включаємо «Підігрів» і залишаємо на чверть години.

    Як зварити перлову кашу з тушонкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • тушонка – 500 г;

  • перловка – 400 г;

  • морква – 100 г;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • цибуля – 130 г;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • томат-паста – 50 р;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • перець;

  • рослинна рафінована олія – 40 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Приготування перлової каші з тушонкою почнемо з підготовки самої крупи. Перловку добре промиваємо, а потім обсушуємо. Після цього поміщаємо її в мультиварку, встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо крупу без
    Перлова каша з тушонкою в мультиварці
    додавання олії до появи характерного горіхового аромату. Після цього крупу виймаємо і поки відставляємо в сторону. У чашу наливаємо олію, кладемо подрібнену цибулю і моркву пасеруємо до прозорості цибулі. До овочів кладемо спеції, томатну пасту, кладемо стручок перцю, перемішуємо і смажимо близько 1 хвилини. Потім вливаємо 800 мл води і після закипання кладемо обсмажену раніше крупу. Мультиварку закриваємо і в програмі «Гасіння» залишаємо на годину. Після цього прилад відкриваємо, додаємо тушонку, подрібнений часник і готуємо в цьому ж режимі ще 10-15 хвилин. Перед подачею за бажанням до смачної перлової каші з тушонкою можна додати зелень. Приємного апетиту!