Ми цінуємо нові кухонні гаджети за їх універсальність і здатність допомагати в побуті, залишаючи більше часу на дозвілля. З допомогою мультиварки, наприклад, господині звикли готувати випічку, гарніри і м'ясо, причому останнє виходить вдало. Найпопулярнішим м'ясом, яке готують в мультиварці, є курятина, а найсмачнішою і дешевої частиною птиці – крила. Саме курячі крильця ми і будемо готувати в мультиварці за простим і незвичайним рецептами, деякі страви готуються одночасно з гарніром.
Курячі крильця з картоплею в мультиварці
Запитайте середньостатистичного споживача про найпопулярнішому поєднанні продуктів для нашого повсякденного меню і у відповідь неодмінно почуєте про курку з картоплею. Курятину і картоплю можна готувати десятком різних способів, але краще всього в мультиварці виходить тушковане м'ясо.
Інгредієнти: курячі крила - 930 г; ріпчаста цибуля - 115 г; вершкове масло - 55 г; листя лавра - 5 шт.; часник - 1 зубок; томатна паста - 70 г; цукор - 55 г; соєвий соус - 30 мл; лимонний сік - 35 мл; зірочки бадьяна - 2 шт.; картопля - 420 р. Приготування Попередньо разрубите промиті крильця по суглобу і обсмажте в чаші на «Випікання». Коли шкірка на крилах схопиться рум'янцем, покладіть до птиці кільця цибулі і картоплю. Приготуйте соус, в якому будуть гаситися продукти, змішавши разом пюрированный часник, томат, цукор, цитрусовий сік і сою. Розведіть отриману пасту 600 мл води і влийте соус поверх курятини і картоплі. Покладіть лавр, бадьян, перейдіть на «Гасіння». Приготування курячих крилець в соєвому соусі в мультиварці займе приблизно півтори години, соус при цьому повинен загуснути, але не почати пригорати, тому при необхідності підливайте рідина. Після, витягніть лавр з бадьяном і сервіруйте.
Курячі крильця з рисом в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 65 г; паприка - 5 г; часник сушений - 1 ч. ложка; вершкове масло - 45 г; курячі крильця - 7 шт.; рис - 1 ст. Приготування Перед тим, як приготувати курячі крильця в мультиварці, обполосніть крила і обсушіть їх. Приготуйте борошняну обсипання, змішавши борошно з паприкою, сушеним часником і пучкою солі. Обваляйте курятину в отриманій суміші і обсмажте в чашу мультиварки на «Випікання». Поки крила підрум'янюються, промийте рис і дайте надлишків вологи стекти. Додайте рис до курки і перемішайте, відміряйте в два рази більше води від початкового кількості крупи, додайте рідину в чашу і перейдіть в пункт «Каша» або «Плов». Час встановиться автоматично, вам залишиться тільки чекати сигналу.
Тушковані курячі крильця в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: курячі крила - 14 кг; сухе біле вино - 145 мл; цукор - 25 г; соєвий соус - 115 мл; часник - 7 зубків; зірочки бадьяна - 3 шт.; оцет - 5 мл; сушений базилік - 1 ст. ложка. Приготування Курячі крила приготуйте на «Випікання» в добре розігрітій сковороді, зарумянивая. Коли шкірка на курятині схопиться рум'янцем, влити сухе біле вино, додайте сою і цукор, після чого видавіть до вмісту мультиварки часник, додайте оцет, базилік і бадьян. Залиште всі нудитися на «Гасіння» протягом години.
Смажені курячі крильця в мультиварці
Супер хрусткими крильця зробить обсипання з крохмалю, мультиварку ж в даному випадку використовуйте на манер фритюру.
Інгредієнти: курячі крильця - 13 кг; сушений часник - 5 р; крохмаль - 115 р. Приготування Змішайте крохмаль з пучкою солі і сушеним часником. Обваляйте птицю в отриманій сухої суміші, а потім обсмажте в мультиварці, попередньо розігрів в ній кілька склянок рослинного масла. Коли птах підрум'яниться, перекладіть її на серветки.