З повсюдним поширенням мультиварок більшість господинь і зовсім забувають про плиті і каструлях, а готують з допомогою новомодного гаджета навіть найпростіші страви, наприклад, напівфабрикати, а конкретніше – пельмені. Справа в тому, що з допомогою мультиварки пельмені можна не тільки відварити за стандартною технологією, але і зробити з ними суп, або запіканки. Всі страви прості і вимагають або мінімум вашої участі, або не мають потреби в ньому зовсім. Про те, як зварити пельмені в мультиварці ми розповімо докладніше нижче.
Як приготувати пельмені в мультиварці?
Процес варіння пельменів у воді з допомогою мультиварки повністю відповідає звичної технології приготування на плиті, тільки тут вам доведеться вибрати конкретний режим. Час приготування також розтягнеться в залежності від потужності пристрою. Найбільш поширеним є режим «Суп». Виберіть його і встановіть таймер на 20 хвилин. Влийте в каструлю воду і залиште її закипіти. Далі покладіть в чашу лавр, горошини перцю або сушений кріп за бажанням і всипте самі пельмені. Варіть все з закритою кришкою 5-7 хвилин, перемішайте, знову закрийте кришку і продовжуйте приготування до закінчення таймера. Коли варіння пельменів в мультиварці закінчена, негайно вылавливайте їх і подавайте з бульйоном і маслом.
Приготування пельменів на пару в мультиварці
Якщо ви боїтеся розварити пельмені у воді з незвички, то використовуйте режим варіння на пару, з них пельмені варяться абсолютно без вашої участі і не виходить клеклыми на виході.
Щоб прискорити процес приготування, влийте в каструлю склянку окропу. Кошик для варіння на пару змастіть маслом і розподіліть на ній пельмені рівним шаром так, щоб вони не торкалися один одного. Виберіть режим варіння на пару і залиште все з закритою кришкою на 15 хвилин.
Пельмені в мультиварці-скороварці
Процес приготування в пристрої з можливістю прискореного приготування не несе ніякої вигоди, якщо ви готуєте пельмені. В режимі скороварки тісто швидко розварюється, а тому приготування проводиться за стандартною схемою. Довівши воду до кипіння в режимі «Суп», виставите на таймері будь-який час і завантажте пельмені. Помішуючи, дочекайтеся їх спливання і продовжуйте приготування ще 7 хвилин.
Пельмені в мультиварці з сиром і сметаною
Альтернативний спосіб приготування пельменів – запікання в соусі. У нашому випадку В якості останнього виступить сметана, а готову страву буде покривати шар розтопленого сиру.
Інгредієнти: пельмені - 370 г; сметана - 115 г; твердий сир - 45 г; бульйон - 55 мл Приготування Приготуйте простий соус, з'єднавши сметану з бульйоном і доповнивши спеціями за смаком. Розподіліть пельмені по дну мультиварки і залийте сметанним соусом. Залиште всі нудитися в режимі «Випічка» близько півгодини, а за 7 хвилин до закінчення приготування посипте блюдо сиром.
Суп з пельменями в мультиварці
Пельмені можна пустити на приготування першої страви. Робити його особливо просто, якщо під рукою є залишки курячого або будь-якого іншого бульйону.
Інгредієнти: курячий бульйон - 18 л; пельмені - 320 г; морква - 75 г; ріпчаста цибуля - 45 г; зелений горошок, кукурудза - по 1/2 ст. Приготування
Подрібнивши цибулю з морквою, спасеруйте їх на «Випікання». Додайте до зажарки бобові і перемішайте. Перейдіть на «Суп», після чого залийте все курячим бульйоном і залиште варитися на 25 хвилин. По закінченні часу засипте пельмені і продовжуйте варіння ще 20 хвилин. В кінці приготування можна всипати жменю свіжої зелені.