Існує безліч варіацій приготування страви під назвою «Бефстроганов з яловичини». Пропонуємо рецепт найбільш наближений до оригіналу, а також простий варіант страви зі сметаною.
Бефстроганов з яловичини - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 550 г; ріпчаста цибуля – 145 г; помідори свіжі– 250 г; сметана середньої жирності – 220 г; масло вершкове – 55 г; оливкова олія – 55 мл; листочки лавра – 2-3 шт.; сіль – за смаком; чорний мелений перець – 1-2 щіпки. Приготування У свій час для графа Олександра Строганова цю страву готували виключно з кращої яловичої вирізки. Якщо ви бажаєте максимально наблизити смак страви до автентичного варіанту, то рекомендуємо відповідально підійти до питання вибору м'яса. Далі його необхідно помити, обсушити, позбавити від пленочек і розрізати на стейки. Після цього відбиваємо шматки кухонним молоточком і розрізаємо на брусочки завтовшки не більше одного сантиметра і завдовжки по п'ять-шість сантиметрів.
Очищений і промитий цибулька шаткуємо півкільцями і разом з сумішшю вершкового і рослинного масла поміщаємо в мультикастрюлю. Даємо йому подзолотиться в режимі «Випічка», а потім паніруємо брусочки яловичини в борошні і викладаємо на цибульну подушку. Кришку приладу залишаємо при цьому відкритою і тушкуємо в такому вигляді м'ясо з цибулею протягом п'ятнадцяти хвилин. Воно повинно пропаритися і стати як би лакованим, але ні в якому разі не підрум'янитися. На цьому етапі перчимо страву, додаємо вимиті, очищені від шкірки і подрібнені в блендері томати і тільки зараз додаємо сіль. Закладаємо також сметану, перемішуємо акуратно, прикриваємо кришку пристрою і переводимо його в режим «Гасіння» на двадцять хвилин. Після цього додаємо в бефстроганов лаврові листочки і даємо страви одну годину настоятися. Смачніше всього подати страву з відварною картоплею або макаронами.
Як приготувати бефстроганов з яловичини - простий рецепт зі сметаною в мультиварці?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 750 г; ріпчаста цибуля – 95 г; сметана середньої жирності – 270 г; борошно пшеничне – 45 г; оливкова олія – 35 мл; спеції – за смаком; сіль – за смаком; мелена суміш п'яти перців – за смаком. Приготування Бажаєте отримати бефстроганов з чистим вершковим смаком? Тоді цей рецепт саме те, що вам потрібно. Для його реалізації промиту яловичу вирізку відбиваємо грунтовно кухонним молоточком і нарізаємо довгастими
вузькими смужками. Ріпчасту цибулину чистимо, миємо, подрібнюємо півкільцями і пасеруємо в мультикастрюле з оливковою олією в режимі «Випічка» або «Смаження» до прозорості. Після цього закладаємо м'ясні шматочки до цибулі і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин. Якщо яловичина віддала багато вологи при цьому, даємо їй випаруватися, а тільки тоді закриваємо кришку і готуємо в режимі «Гасіння» сорок-шістдесят хвилин. Далі додаємо борошно і після набуття нею кремового відтінку закладаємо сметану, перемішуємо, доводимо до бажаного смаку додаванням солі і спецій і даємо потомитися ще кілька хвилин до загустіння. При подачі приправляємо блюдо свежесмолотой сумішшю п'яти перців.