Нам вже не раз доводилося згадувати про те, що сучасні кухонні гаджети ідеально справляються з тривалою приготуванням м'яса і рецепт цього жарке з яловичини в мультиварці – прямий тому доказ. Завдяки впливу невисоких температур на протязі довгого часу м'ясо готується рівномірно і в кінці процесу буквально розпадається на волокна. Крім усього іншого, сам процес тушіння не потребує вашої участі.
Рецепт жаркого з яловичини з картоплею в мультиварці
Цей рецепт – аналог популярного гуляшу. У страві поєднуються всі ароматні і ситні складові, які, в доповненні спецій, стануть найкращою стравою зимового меню.
Інгредієнти: яловичина - 11 кг; картопля - 480 м; томати у власному соку - 420 г; цибуля - 145 г; цибулина фенхелю - 1 шт.; бульйон - 985 мл; часник - 2 зубки; сушена паприка - 10 г; кумін - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, приготувати жарке в мультиварці з яловичини, розігрійте чашу в режимі «Випічка» і швидко обсмажте в ній кубики яловичої м'якоті. Коли м'ясо схопиться скоринкою, додайте до нього цибульні кільця, картоплю і фенхель, потім часникову пасту і спеції. Залийте майбутнє жарке томатами і бульйоном, а потім закрийте каструлю і продовжуйте готування ще 50 хвилин.
Жарке по-домашньому з яловичини в мультиварці
Всі, хто хоч віддалено знайомий з мексиканською кухнею, знають про традиційну варіації спекотного – чилі з яловичини. В основі страви суміш фаршу, овочів і томатного соку, готове жарке подається з овочевим гарніром або коржами.
Інгредієнти: яловичий фарш - 820 г; солодкий перець - 145 г; ріпчаста цибуля - 115 г; часник - 8 зубчиків; печериці - 160 г; томатна паста - 45 г; вино червоне - 290 мл; гострий перець - 1 шт.; мелений кумін, орегано - 1 ч. ложці; томати консервовані - 830 г; баночка консервованої квасолі. Приготування Розігрів пристрій, обсмажте яловичий фарш, поки той не схопиться, подрумянивать його не потрібно. Поки м'ясо смажиться, швидко і довільно наріжте овочі і гриби. Додайте їх до яловичині одночасно, всипте подрібнений гострий перець слідом. Вливши вино, дайте йому трохи випаруватися, потім додайте квасолю, томатну пасту і прянощі, влийте томати і перейдіть в режим «Тушіння». Тушити мексиканське жарке з яловичини з грибами в мультиварці необхідно близько години, після чого можна відразу ж сервірувати його в супроводі сметани і подрібненої кінзи.