Страви з пароварки виходять більш корисними, адже вони менш калорійні і в них зберігається більше вітамінів. При цьому, наприклад, котлети готувати на пару навіть простіше, адже не потрібна постійна присутність - за ними не потрібно стежити, чи не треба нічого перевертати. А до того ж вони виходять дуже ніжними і соковитими і підходять для діток і людей, що стежать за своїм харчуванням і здоров'ям. Як готувати котлети на пару в мультиварці, читайте нижче.
Рибні котлети на пару в мультиварці
Інгредієнти: філе хека – 700 г; коров'яче молоко – 70 мл; велике яйце – 1 шт.; м'якоть батона – 130 г; ріпчаста цибуля – 100 г; сіль; перець. Приготування Філе хека миємо й ріжемо шматочками. Лук очищаємо і ріжемо на 4 частини. М'якоть батона заливаємо молоком, а коли він розм'якне, віджимаємо зайву рідину. Перекручуємо на м'ясорубці підготовлені продукти. Додаємо 1 сире яйце, додаємо перець, сіль і розмішуємо. Якщо фарш виходить рідкуватим, додаємо 1 столову ложку панірувальних сухарів і знову розмішуємо. Щоб маса стала більш щільною, приблизно на 15 хвилин відправляємо її в холодильник. У каструлю наливаємо 1 мультистакан води, встановлюємо кошик, вкладаємо в неї наші рибні заготовки і готуємо 25 хвилин, виставивши на табло режим «Варка на пару».
Котлети з індички на пару в мультиварці
Інгредієнти: філе індички – 550 г; яйце сире велике – 1 шт.; коров'яче молоко – 90 мл; батон – 150 г; цибуля – 140 г; сіль. Приготування Заливаємо молоком скибочки батона, а потім зайву рідину віджимаємо. Отриману хлібну масу разом з філе індички і цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Краще, щоб сітка була з невеликими отворами. В отриману масу додаємо яйце і кладемо сіль. Добре все це вимішуємо. У мультиварочную каструлю вливаємо воду і в контейнер-пароварку поміщаємо котлетки. Встановлюємо режим «Варка на пару» на 40 хвилин.
Морквяні котлети на пару в мультиварці
Інгредієнти: сира морква – 600 г; манка – 120 г; яйця курячі – 2 шт.; сіль. Приготування Морква подрібнюємо за допомогою дрібної терки, додаємо манку і залишаємо масу хвилин на 20 потім вбиваємо яйце, трохи підсолюємо і знову розмішуємо. Формуємо невеликі коржі. Викладаємо їх у мультиварочную чашу-пароварку і в режимі «Варка на пару» залишаємо на 40 хвилин. Після сигналу яскраві, смачні і корисні котлетки будуть повністю готові.
Приготування курячих котлет на пару в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе – 600 г; цибуля – 180 г; велике яйце – 1 шт.; несолодке булочка – 150 г; вершки 15% жирності – 100 мл; сіль; часник – 2-3 зубчики; перець. Приготування Куряче філе промиваємо та нарізаємо шматочками. З булочки, зрізаємо шкірку і заливаємо м'якоть вершками. Нехай постоїть хвилин 10 а потім віджимаємо від зайвої вологи. Чистимо цибулю і часник. Всі підготовлені продукти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, кладемо за смаком сіль і перець і добре вимішуємо. Викладаємо їх у кошик-пароварку. Виставляємо відповідну програму на 40 хвилин. Подаємо до столу з гарніром. Для нього підійде будь-яка каша, картопляне пюре і відварені макарони.
Рецепт котлет на пару в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть телятини – 450 г; м'якоть свинини – 300 г; великі яйця – 2 шт.; картопля – 100 г; цибуля – 150 г; сіль; спеції . Приготування Вимите м'ясо ріжемо шматочками. Цибулю і картоплю чистимо і також нарізаємо довільно. Перекручуємо на м'ясорубці, додаємо сирі яйця, кладемо сіль, спеції і розмішуємо. Формуємо котлети, викладаємо їх у кошик-пароварку, яку встановлюємо над чашею з водою. У режимі «Варка на пару» залишаємо на 60 хвилин. Після звукового сигналу легкі дієтичні котлетки будуть готові. Всім приємного апетиту!