Вернуться назад Распечатать

Пшенична каша на молоці в мультиварці

Пшенична каша на молоці в мультиварці
Пшенична каша є кращою в своєму сегменті за змістом всіляких корисних речей. Вона також прекрасно насичує організм, наповнюючи його енергією і тому чудово підходить як для ситного сніданку, так і для обіду з гарніром. Сьогодні у нас рецепти приготування цього корисного страви з участю мультиварки.

Як приготувати найсмачнішу пшеничну кашу в мультиварці - рецепт на молоці


Інгредієнти:

  • пшенична крупа – 165 г;

  • молоко свіже – 575 мл;

  • щіпка солі;

  • цукровий пісок – 65 г;

  • вершкове масло – 90 р.


  • Приготування
    Для початку пшеничну крупу промиваємо. Після цього викладаємо масу в мультикастрюлю, туди ж відправляємо вершкове масло цілим шматком і вливаємо необхідну кількість молока. Далі черга смакових добавок. Тут треба покладатися на свій смак і уподобання. Традиційно додають щіпку солі і цукровий пісок. Для більш оригінального і багатого смаку можна доповнити кашку промитими сухофруктами і горіхами.
    Варимо пшеничну кашу на молоці в мультиварці, встановивши прилад на режим «Молочна каша». Пристрій сам визначає час приготування і необхідну температуру. Після сигналу даємо каші час для настоювання в режимі «Підігрів» і через п'ятнадцять хвилин можемо подавати. При бажанні можна також збагатити смак страви шматочками свіжих фруктів, ягодами, медом або варенням .

    Пшенична каша в мультиварці - рецепт на молоці та воді


    Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 160 г;

  • молоко незбиране – 250 мл;

  • вода очищена – 375 мл;

  • сіль – 1 невелика щіпка;

  • масло вершкове – за смаком.


  • Приготування
    За цим рецептом можна приготувати несолодке пшеничне кашку, яка відмінно підійде для гарніру до м'ясних або овочевих страв. Незначна кількість молока і відсутність цукрового піску знижує також
    Пшенична каша на молоці в мультиварці
    калорійність страви, що робить його більш пріоритетним для дієтичного харчування.
    Так само як і в попередньому варіанті промиваємо спочатку дуже ретельно пшеничну крупу і закладаємо в ємність пристрою. Туди ж вливаємо очищену воду і молоко, додаємо дрібку солі, за бажанням і за смаком масло вершкове і вибираємо на дисплеї приладу програму «Каша». Не поспішаємо після почутого сигналу відкривати кришку мультиварки. Дамо каші додаткову можливість розпаритися і набрякнути у програмі «Підігрів», а через п'ятнадцять хвилин можемо подавати c основним блюдом або самостійно.