Пшенична каша є кращою в своєму сегменті за змістом всіляких корисних речей. Вона також прекрасно насичує організм, наповнюючи його енергією і тому чудово підходить як для ситного сніданку, так і для обіду з гарніром. Сьогодні у нас рецепти приготування цього корисного страви з участю мультиварки.
Як приготувати найсмачнішу пшеничну кашу в мультиварці - рецепт на молоці
Інгредієнти: пшенична крупа – 165 г; молоко свіже – 575 мл; щіпка солі; цукровий пісок – 65 г; вершкове масло – 90 р. Приготування Для початку пшеничну крупу промиваємо. Після цього викладаємо масу в мультикастрюлю, туди ж відправляємо вершкове масло цілим шматком і вливаємо необхідну кількість молока. Далі черга смакових добавок. Тут треба покладатися на свій смак і уподобання. Традиційно додають щіпку солі і цукровий пісок. Для більш оригінального і багатого смаку можна доповнити кашку промитими сухофруктами і горіхами.
Варимо пшеничну кашу на молоці в мультиварці, встановивши прилад на режим «Молочна каша». Пристрій сам визначає час приготування і необхідну температуру. Після сигналу даємо каші час для настоювання в режимі «Підігрів» і через п'ятнадцять хвилин можемо подавати. При бажанні можна також збагатити смак страви шматочками свіжих фруктів, ягодами, медом або варенням .
Пшенична каша в мультиварці - рецепт на молоці та воді
Інгредієнти: крупа пшенична – 160 г; молоко незбиране – 250 мл; вода очищена – 375 мл; сіль – 1 невелика щіпка; масло вершкове – за смаком. Приготування За цим рецептом можна приготувати несолодке пшеничне кашку, яка відмінно підійде для гарніру до м'ясних або овочевих страв. Незначна кількість молока і відсутність цукрового піску знижує також
калорійність страви, що робить його більш пріоритетним для дієтичного харчування.
Так само як і в попередньому варіанті промиваємо спочатку дуже ретельно пшеничну крупу і закладаємо в ємність пристрою. Туди ж вливаємо очищену воду і молоко, додаємо дрібку солі, за бажанням і за смаком масло вершкове і вибираємо на дисплеї приладу програму «Каша». Не поспішаємо після почутого сигналу відкривати кришку мультиварки. Дамо каші додаткову можливість розпаритися і набрякнути у програмі «Підігрів», а через п'ятнадцять хвилин можемо подавати c основним блюдом або самостійно.