Безумовно, кожен з сезонів накладає свій відбиток на наш раціон. Саме тому прийнято вважати, що густі, наваристі супи і рагу ідеально підходять для меню холодного часу року. Прикладом одного з традиційних супів для зимового періоду, є ситний суп з яловичини, який зручно робити в мультиварці. Для більш жирної варіації страви віддавайте перевагу м'яса на кістці, наприклад, ребрах, а для легких супів беріть м'якоть і вирізку.
Гороховий суп з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 480 м; томатне пюре - 205 г; вода - 575 мл; сушений базилік, орегано - 1 ч. ложці; лист лавра; часник - 2 зубки; зелений горошок - 225 г; картопля - 320 г; морква - 210 р. Приготування Розділивши яловичину на кубики, підрум'яньте її на «Випікання». Не перемикаючи режиму, додайте подрібнені овочі і трави. Коли морква стане м'якою, всипте горошок і покладіть пюрированный зубок часнику. Влийте томатне пюре і додайте воду. Далі можна піти двома шляхами: залишити старий режим і виставити на таймері 40 хвилин або, якщо ви маєте часом, переключитися на «Гасіння» і залишити варитися суп на дві години. В останньому випадку, картопляний суп з яловичиною та горохом в мультиварці вийде більш наваристим, а м'ясо буде легко розпадатися на волокна.
Квасолевий суп з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти: квасоля - 155 г; сушений орегано, кумин - по 2 ч. ложки; гострий перець чилі - за смаком; часник - 4 зубки; яловичий бульйон - 740 мл; ріпчаста цибуля - 135 г; яловичина - 13 кг; світле пиво - 740 мл Приготування За кілька годин до початку приготування, розмочіть квасолю у холодній воді. Розітріть в пасту часник з орегано, кумином і чилі, підливаючи трохи бульйону, якщо в цьому є необхідність. У чашу мультиварки покладіть нарізану кубиками яловичину і залиште її підрум'янитися. Коли м'ясо змінить колір, покладіть ароматну суміш на основі часнику і додайте подрібнену цибулю. Через ще 5 хвилин, всипте квасоля і залийте все сумішшю бульйону з пивом. Залиште варитися суп на півтори години, вибравши опцію «Гасіння».
Як приготувати суп-гуляш із яловичини в мультиварці?
Інгредієнти: яловичина - 570 г; ріпчаста цибуля - 130 г; морква - 145 г; солодкий перець - 380 г; часник - 3 зубки; стебла селери - 2 шт.; яловичий бульйон - 680 мл Приготування Обсмажте кубики м'яса до зарум'янювання. Всипте до них овочі і дайте останнім дійти до напівготовності, додайте пюрированный часник блюдо і залийте бульйоном. Варіть суп на «Випікання» 40 хвилин.