З манки найчастіше готують кашу . А ще з неї можна спекти чудовий смачний і дуже ніжний пиріг. Як приготувати маннік на молоці в мультиварці, дізнаєтеся з цієї статті.
Рецепт лепешняку на молоці в мультиварці
Інгредієнти: манна крупа – 195 г; коров'яче молоко – 1 стакан; масло – 100 г; просеянная пшеничне борошно – 170 г; цукровий пісок – 1 склянка; яйця – 3 шт.; розпушувач – 10 г; цукор ванільний – 15 р. Приготування Манку всипаємо в молоко, акуратно перемішуємо і даємо масі настоятися мінімум чверть години. Після цього додаємо розтоплене масло. В окремий посуд розбиваємо яйця, додаємо цукор і добре розмішуємо, можна злегка збити масу міксером. Отриману суміш виливаємо до манної масі і перемішуємо. Тепер туди ж додаємо борошно, ванільний цукор, розпушувач і добре розмішуємо. Каструлю нашого приладу промазуємо маслом, виливаємо тісто і залишаємо на 60 хвилин у програмі «Випічка».
Манник на кислому молоці в мультиварці
Інгредієнти: молоко кисле – 190 мл; манна крупа – 215 г; натуральне вершкове масло – 90 г; цукровий пісок – 230 г; харчова сода – 1/2 ч. ложки; борошно 160 г; курячі яйця – 2 шт. Приготування Манку заливаємо кислим молоком і залишаємо на 50-60 хвилин. Потім кладемо туди соду (погасити її не потрібно, цілком достатньо тієї кислоти, яка є в кислому молоці), яйця, попередньо розтоплене масло і цукор. Підсипаємо борошно і міксером ретельно все це збиваємо. За бажанням зараз можна покласти в тісто будь-які добавки – горіхи, родзинки. Викладаємо тісто у форму мультиварки, промазану жиром, і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Коли сигнал сповістить нас про закінчення програми, відкриваємо кришку, але манник не поспішаємо витягати – нехай він охолоне, а потім акуратно його дістанемо за допомогою кошика-пароварки.
Манник на молоці без яєць в мультиварці
Інгредієнти: молоко свіже – 200 мл; манка – 200 г; рослинне масло – 95 мл; цукор – 115 г; розпушувач для тіста – 15 ч. ложки; кукурудзяне борошно – 180 г; сіль. Приготування Змішуємо манку з молоком, всипаємо цукор і вливаємо олію. Все це змішуємо і чверть години масу не чіпаємо – нехай крупа набухає. Кукурудзяне борошно змішуємо з дрібкою солі і розпушувачем. Дану суміш всипаємо в молочну масу і розмішуємо. У мультиварочную форму кладемо тісто, встановлюємо режим «Випічка», і 55 хвилин смачний пиріг буде готовий.
Сирний манник в мультиварці на молоці
Інгредієнти: свіже молоко – 250 мл; яйця – 3 шт.; манка – 210 г; розпушувач – 10 г; сир 9% жирності – 200 г; борошно пшенична – 1/2 склянки; ванільний цукор – 15 р. Приготування Молоко трохи підігріваємо і висипаємо манну крупу в нього. Розмішуємо, прибираючи грудочки і даємо постояти чверть години. Яйця розтираємо з цукром, виливаємо суміш у манку. Туди ж кладемо сир, борошно, ванільний цукор і розпушувач. Все розмішуємо До однорідності. Змащуємо Маслом чашу мультиварки, викладаємо тісто. Закриваємо кришку і випікаємо манник з сиром 60 хвилин на «Випікання».
Манник без борошна на молоці в мультиварці
Інгредієнти: молоко – 215 мл; манка – 1 склянка; курячі яйця – 3 шт.; натуральне масло – 35 г; розпушувач – 15 р. Приготування Розбиваємо яйця і добре збиваємо. Вливаємо молоко і добре розмішуємо. Окремо змішуємо манку з цукром. Отриману суху суміш висипаємо в молоко невеликими частинами та добре розмішуємо. Кладемо розпушувач і знову розмішуємо. Залишаємо масу на півгодини. Кладемо тісто в мультиварочную каструльку. Готуємо наш манник 50 хвилин, виставивши програму «Випічка». По закінченні програми даємо йому трохи постояти в чаші, а потім виймаємо і прикрашаємо за бажанням. Приємного чаювання!