Вернуться назад Распечатать

Кекс в хлібопічці - прості і смачні рецепти

Кекс в хлібопічці - прості і смачні рецепти
Кекси є одним з найбільш популярних варіантів домашньої випічки завдяки своїй простоті і, звичайно ж, відмінного смаку. Особливо цінують хороші рецепти такий випічки господині зайняті, відчувають постійну нестачу часу. Вони ж найчастіше готують вироби в хлібопічці.
Сьогодні ми присвячуємо свою статтю простим і смачним рецептом кексів, які можна з легкістю приготувати в хлібопічці і ви, використовуючи їх, забезпечите себе неймовірно смачним десертом до чашки чаю або кави.

Як спекти сирний кекс в хлібопічці - рецепт?


Інгредієнти:

  • сир сухий – 220 г;

  • пшеничне борошно – 400 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 155 г;

  • розпушувач – 25 г;

  • харчова сода – одна щіпка;

  • вершкове масло – 115 г;

  • сіль – одна щіпка;

  • горіхи волоські – 75 г;

  • родзинки без кісточок – 75 г;

  • курага – 7 шт.;

  • лимонна цедра – 5 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    У ємність хлібопічки вливаємо попередньо розтоплене вершкове масло, збиті яйця з цукровим піском, закладаємо протертий через дрібне сито або розбитий блендером сир, додаємо попередньо просіяне і змішану з розпушувачем, сіллю і содою борошно пшеничне. Родзинки і курагу промиваємо, а останню нарізаємо соломкою і додаємо в пристрій відразу або після сигналу, відповідно до інструкції і моделлю хлібопічки. Також чинимо і з горіхами і лимонною цедрою. Вибираємо на дисплеї приладу функцію «Кекс» і чекаємо завершення програми.
    По готовності акуратно витягаємо гарячий кекс на блюдо, даємо охолонути, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розрізавши на порції.

    Простий шоколадний кекс в хлібопічці - рецепт


    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 100 г;

  • пшеничне борошно – 150 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • розпушувач – 25 г;

  • ванілін – одна маленька щіпка;

  • вершкове масло – 125 г;

  • сіль – одна щіпка;

  • порошок какао – 125 р.


  • Приготування
    Для приготування шоколадного кексу розбиваємо яйця в мисці з додаванням цукрового піску до пишноти. Потім всипаємо порошок какао і розмішуємо до повного зникнення грудочок. Тепер переливаємо отриману суміш в ємність хлібопічки, всипаємо просіяне попередньо і змішану з розпушувачем борошно пшеничне, закладаємо дуже м'яке вершкове масло. Можна його попередньо розтопити, а потім влити до решти продуктів. Вибираємо на дисплеї приладу режим «Кекс» і поки хлібопічка замішує тісто, розламуємо плитку шоколаду на дрібненькі шматочки і додаємо їх до нього.
    По готовності витягаємо шоколадний кекс на блюдо, остуджуємо, розрізаємо на порції і можемо подавати.

    Рецепт смачної гарбузової кексу в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • гарбузове пюре – 225 г;

  • пшеничне борошно – 200 г;

  • яєчні жовтки – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • мелена кориця – 05 ч. ложки;

  • мускатний горіх – 05 ч. ложки;

  • розтоплене вершкове масло – 125 мл;

  • сіль – одна щіпка;

  • фільтрована вода – 75 мл.


  • Приготування
    Самий трудомісткий етап приготування кексу за цим рецептом - це заготівля гарбузового пюре. І щоб він
    Кекс в хлібопічці - прості і смачні рецепти
    вдався, вибираємо гарбуз цукрового сорту, розрізаємо її навпіл і ставимо в прогріту до 180 градусів духовку на дев'яносто хвилин. Після закінчення часу выскабливаем гарбузову м'якоть ложкою і пюрируем її в блендері. Відбираємо необхідне нам кількість і закладаємо в ємність хлібопічки. Залишився пюре можна застосувати для приготування інших страв або заморозити.
    Додаємо до гарбузовому пюре всі інші продукти зі списку інгредієнтів, вибираємо на дисплеї приладу функцію «Кекс» і готуємо до сигналу.
    Потім витягуємо готовий кекс з хлібопічки, і даємо охолонути у бавовняному рушник.