Кекси є одним з найбільш популярних варіантів домашньої випічки завдяки своїй простоті і, звичайно ж, відмінного смаку. Особливо цінують хороші рецепти такий випічки господині зайняті, відчувають постійну нестачу часу. Вони ж найчастіше готують вироби в хлібопічці.
Сьогодні ми присвячуємо свою статтю простим і смачним рецептом кексів, які можна з легкістю приготувати в хлібопічці і ви, використовуючи їх, забезпечите себе неймовірно смачним десертом до чашки чаю або кави.
Як спекти сирний кекс в хлібопічці - рецепт?
Інгредієнти: сир сухий – 220 г; пшеничне борошно – 400 г; курячі яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 155 г; розпушувач – 25 г; харчова сода – одна щіпка; вершкове масло – 115 г; сіль – одна щіпка; горіхи волоські – 75 г; родзинки без кісточок – 75 г; курага – 7 шт.; лимонна цедра – 5 г; цукрова пудра. Приготування У ємність хлібопічки вливаємо попередньо розтоплене вершкове масло, збиті яйця з цукровим піском, закладаємо протертий через дрібне сито або розбитий блендером сир, додаємо попередньо просіяне і змішану з розпушувачем, сіллю і содою борошно пшеничне. Родзинки і курагу промиваємо, а останню нарізаємо соломкою і додаємо в пристрій відразу або після сигналу, відповідно до інструкції і моделлю хлібопічки. Також чинимо і з горіхами і лимонною цедрою. Вибираємо на дисплеї приладу функцію «Кекс» і чекаємо завершення програми.
По готовності акуратно витягаємо гарячий кекс на блюдо, даємо охолонути, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розрізавши на порції.
Простий шоколадний кекс в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти: гіркий шоколад – 100 г; пшеничне борошно – 150 г; курячі яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 125 г; розпушувач – 25 г; ванілін – одна маленька щіпка; вершкове масло – 125 г; сіль – одна щіпка; порошок какао – 125 р. Приготування Для приготування шоколадного кексу розбиваємо яйця в мисці з додаванням цукрового піску до пишноти. Потім всипаємо порошок какао і розмішуємо до повного зникнення грудочок. Тепер переливаємо отриману суміш в ємність хлібопічки, всипаємо просіяне попередньо і змішану з розпушувачем борошно пшеничне, закладаємо дуже м'яке вершкове масло. Можна його попередньо розтопити, а потім влити до решти продуктів. Вибираємо на дисплеї приладу режим «Кекс» і поки хлібопічка замішує тісто, розламуємо плитку шоколаду на дрібненькі шматочки і додаємо їх до нього.
По готовності витягаємо шоколадний кекс на блюдо, остуджуємо, розрізаємо на порції і можемо подавати.
Рецепт смачної гарбузової кексу в хлібопічці
Інгредієнти: гарбузове пюре – 225 г; пшеничне борошно – 200 г; яєчні жовтки – 2 шт.; цукровий пісок – 250 г; розпушувач – 15 г; мелена кориця – 05 ч. ложки; мускатний горіх – 05 ч. ложки; розтоплене вершкове масло – 125 мл; сіль – одна щіпка; фільтрована вода – 75 мл. Приготування Самий трудомісткий етап приготування кексу за цим рецептом - це заготівля гарбузового пюре. І щоб він
вдався, вибираємо гарбуз цукрового сорту, розрізаємо її навпіл і ставимо в прогріту до 180 градусів духовку на дев'яносто хвилин. Після закінчення часу выскабливаем гарбузову м'якоть ложкою і пюрируем її в блендері. Відбираємо необхідне нам кількість і закладаємо в ємність хлібопічки. Залишився пюре можна застосувати для приготування інших страв або заморозити.
Додаємо до гарбузовому пюре всі інші продукти зі списку інгредієнтів, вибираємо на дисплеї приладу функцію «Кекс» і готуємо до сигналу.
Потім витягуємо готовий кекс з хлібопічки, і даємо охолонути у бавовняному рушник.