Пекти торти в мультиварці – одне задоволення, адже завдяки особливому пристрою приладу вироби не пригорають і не підсихають. Як приготувати маннік на кефірі в мультиварці, читайте нижче.
Рецепт лепешняку на кефірі мультаварке
Інгредієнти: манка – 1 склянка; яйця – 3 шт.; кефір – 1 склянка; розпушувач для тіста – 10 г; цукор – 1 склянка; цукор ванільний – 1 ч. ложка; борошно – 1 склянка; масло вершкове натуральне – 90 р. Приготування Заливаємо кефіром манну крупу і даємо постояти півгодини, щоб крупа набухла. Збиваємо яйця з цукром. Додаємо кефірну масу, ванільний цукор і розтоплене масло. Додаємо розпушувач, змішаний з просіяним борошном. Замішуємо не дуже густе тісто, відправляємо його в мультиварку, промазану маслом і в програмі «Випічка» готуємо 1 годину.
Манник з сиром на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: нежирний сир – 300 р; яйця – 2 шт.; цукор – 1 склянка; кефір – 100 г; розпушувач – 10 г; манка – 1 стакан. Приготування Сир протираємо блендером або з допомогою друшляка. Збиваємо жовтки яєць з додаванням цукру і вливаємо сметану. Манку з'єднуємо з розпушувачем. Інгредієнти з'єднуємо разом і залишаємо на півгодини. Білки збиваємо до пишної піни і акуратно вводимо в тісто. Перемішуємо акуратненько, піднімаючи тісто знизу вгору. Тісто покласти в змащену мультиварочную чашу і мокрою ложкою розрівнюємо поверхню. Готуємо 1 годину в режимі «Випічка». В кінці програми відкриваємо кришку і даємо маннику на кефірі в мультиварці без борошна охолонути.
Манник з гарбузом на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: манка – 15 мультистакана; цукор – 100 г; гарбузове пюре – 15 мультистакана; яйця – 2 шт.; мелена кориця – щіпка; кефір – 120 мл; борошно – 100 г; рафінована олія – 50 мл; харчова сода – 5 р. Приготування Заливаємо кефіром манку. Вливаємо олію, додаємо пюре гарбуза. Збиваємо яйця, поступово підсипаючи цукор, додаємо корицю і перемішуємо. З'єднуємо обидві маси. Залишаємо масу хвилин на 30 щоб крупа набухла. В кінці додаємо соду, гашену оцтом. Додаємо борошно. Змащуємо маслом мультиварочную каструлю, виливаємо тісто. В режимі «Випічка» манник буде готовий через 65 хвилин.
Манник на кефірі без яєць в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 1 склянка; цукор – 1 склянка; манка – 1 склянка; рафінована рослинна олія – 100 мл; кефір 32% жирності – 1 стакан; цукор ванільний – 1 ч. ложка; розпушувач – 10 р. Приготування Щоб манка розбухла, заливаємо її кефіром. Розмішуємо і залишаємо на 40 хвилин. Просіваємо борошно. Коли манка розбухне і вбере кефір, додаємо ванільний і звичайний цукор. Туди ж вливаємо олію і розмішуємо. Тепер невеликими порціями вводимо борошно, продовжуючи вимішувати. У самому кінці додаємо розпушувач і знову вимішуємо. У тісті присутній масло, тому чашу можна не змащувати. Виливаємо тісто і випікаємо манник у програмі «Випічка» 40 хвилин.
Манник на кефірі з родзинками в мультиварці
Інгредієнти: манка – 2 мультистакана; яйця – 3 шт.; кефір – 2 мультистакана; масло вершкове 73% жирності – 100 г; цукор ванільний – 10 г; цукор – 1 склянка; борошно – 2 мультистакана; родзинки – 100 р. Приготування В манну крупу вливаємо кефір, розмішуємо і залишаємо мінімум на чверть години. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом на 15 хвилин, а потім зливаємо рідину. Розтоплюємо масло. Збиваємо яйця з цукром до пишної піни. Додаємо масло, ванільний цукор, розпушувач і перемішуємо. Додаємо манку з кефіром, родзинки, борошно і розмішуємо. Кладемо тісто в мультиварочную каструлю, змащену маслом, і в режимі «Випічка» залишаємо на 65 хвилин. Приємного чаювання!