Маючи в своєму розпорядженні кухонну помічницю мультиварку, приготування більшості страв перетворюються на суцільне задоволення. Крім того, цей девайс створює сприятливі умови для отримання більш смачного і корисного результату. А додаткове використання при цьому фольги подвоює соковитість і примножує користь.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати в мультиварці свинину у фольгу і запропонуємо варіант м'яса з картоплею в фользі на пару.
Свинина, запечена шматком у фользі в мультиварці
Інгредієнти: свинина (корейка або лопатка) – 1-12 кг; вода – 250 мл; часник – 5-7 зубчиків; насіння коріандру – за смаком; базилік сушений – за смаком; горошки чорного перцю – 1 ст. ложка; сіль велика – за смаком. Приготування Щоб запекти свинину в фользі в мультиварці, промиваємо її цілісний шматок і гарненько обсушуємо. Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх на дві частини, в м'ясному скибі робимо за допомогою ножа розрізи, в які і вставляємо підготовлені частини зубчиків. Горошки чорного перцю і коріандру розтираємо в ступці або подрібнюємо будь-яким іншим зручним способом, змішуємо з сушеним базиліком і натираємо сіллю і отриманою сумішшю нашпигований м'ясної кусень. Потім укладаємо його на подвійний аркуш фольги, щільно і герметично запечатуємо і розміщуємо в мультикастрюле. Вливаємо також водичку, стежачи за тим, щоб вона не доходила до швів фольги і не потрапила всередину «упаковки».
Закриваємо тепер кришку пристрою, налаштовуємо його на функцію «Випічка» і готуємо страву протягом двох годин.
По готовності даємо м'яса постояти у фользі мінімум п'ятнадцять хвилин і тільки тоді можемо розрізати на порції і подавати. Для вживання запеченого м'яса в якості холодної закуски, залишаємо його у фользі до повного охолодження.
Свинина з картоплею в фользі на пару в мультиварці
Інгредієнти: свинина (корейка) – 250 г; картопляні бульби середнього розміру – 6 шт.; одна велика ріпчаста цибулина; вершкове масло – 30 г; спеції на вибір – за смаком; сіль велика – за смаком. Приготування Для приготування страви вибираємо бульби з рівними контурами, миємо їх, очищаємо і розрізаємо вздовж на дві половини. Разом з тим свинячу корейку ділимо на шматочки, відбиваємо їх небагато, приправляємо сіллю, меленим перцем і спеціями і даємо трохи промаринуватися. В цей час очищаємо ріпчасту цибулину і
нарізаємо її гуртками.
Тепер на половинку картоплі укладаємо шматочок м'яса, зверху поміщаємо гурток лука, на нього скибочку масла, прикриваємо все другою половиною картоплі і загортаємо у фольгу. Оформлюємо так решта п'ять картоплин, укладаємо їх на решітку пристосування для варіння на пару, попередньо налив у мультикастрюлю водичку до нижньої позначки. Тепер закриваємо кришку пристрою, вибираємо режим «Варка на пару» і готуємо страву протягом тридцяти хвилин.
Подаємо картоплю зі свининою на пару зі свіжими або маринованими овочами .