На заміну звичної для сніданків вівсянці ви можете приготувати ситну рисову кашу, яка здатна зарядити енергією і досита нагодувати на довгі години вперед. Крім енергетичної цінності, очевидним достоїнством рисової крупи є її нейтральний смак, дозволяє поєднувати кашу з практично будь-якими солодкими добавками. Нижче ми розглянемо схему приготування молочних рисової каші в мультиварці.
Молочна рисова каша в мультиварці – рецепт
Почнемо з класики - ароматною каші з прянощами і ягодами. Останні, поза сезону, можна замінити замороженими плодами, вийде не менш смачно і корисно.
Інгредієнти: молоко - 17 л; рис - 215 г; паличка кориці; цукор - 165 г; цедра одного лимона; щіпка ваніліну; мікс із заморожених ягід. Приготування У чашу пристрою влийте молоко і покладіть паличку кориці. Слідом відправте ванілін і лимонну цедру, всипте рис і цукор. Виберіть відповідний режим на конкретно вашої мультиварці, це може бути опція «Рис» або «Молочна каша». Час мультиварка встановить автоматично, в іншому разі поставте на таймері 25 хвилин. Після закінчення варіння покладіть до каші ягоди і залиште її ще на кілька хвилин. Якщо каша густовата, то дайте їй дійти на «Підігріві».
Молочна рисова каша з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: вода - 365 мл; рис - 1/2 ст.; паличка кориці; мелений кардамон - 1/2 ч. ложки; щіпка мускатного горіха; гарбузове пюре - 1/2 ст.; жменю родзинок; молоко - 115 мл; згущене молоко - 190 мл Приготування Рисові зерна промийте і викладіть в мультиварочную чашу. Слідом відправте прянощі і гарбузове пюре, влийте воду з молоком і додайте згущене молоко. Встановіть опцію «Рисова каша» і таймер на 25 хвилин. При бажанні, ви можете зробити молочну рисову кашу з родзинками в мультиварці, додавши в гаряче блюдо жменю сушеного винограду.
Молочна рисова каша з бананом в мультиварці
Якщо ви заготовили банановий джем, то сміливо доповнюйте їм вже готову кашу, в іншому випадку, екзотичний смак і аромат можна забезпечити стиглим свіжим бананом.
Інгредієнти: стиглий банан; жменя смаженого фундука; молоко - 940 мл; рис - 1 ст.; цукор - 55 г; ванільний стручок. Приготування Перед тим, як приготувати молочну рисову кашу в мультиварці, промийте рис і покладіть його в каструлю разом з розрізаним ванільним стручком. Всипте цукор. Банан розділіть на невеликі кубики і покладіть їх на рісу. Залийте все молоком і залиште варитися в режимі «Молочна каша» на автоматично встановлений час. Готова молочна рисова каша в мультиварці вийде досить рідка, а тому, при бажанні, ви можете залишити її дійти до необхідної консистенції на «Підігріві». Видаліть стручок ванілі перед подачею, доповніть блюдо подрібненими горіхами.
Рецепт приготування молочних рисової каші в мультиварці
Якщо у вас залишилася порція вже готового рису, ви запросто можете зробити з нього кашу на сніданок. Таке приготування займе значно менше часу, а технологія не позначиться на результаті.
Інгредієнти: відварений рис басматі - 4 ст.; молоко - 290 мл; щіпка меленого кардамону; мед - 45 мл; жменю фісташок; грейпфрут. Приготування Помістіть відварений рис в чашу пристрою, додайте мед і мелений кардамон. При бажанні, ви можете і покласти шматочок масла, але каша навіть без нього вийде досить вершковою і поживною. Залийте все молоком і поставте режим «Рис» або «Молочна каша» на 15 хвилин. Готовий сніданок посипте очищеними, дрібно порубаними фісташками і доповніть скибочками свіжого грейпфрута.