Вернуться назад Распечатать

Молочна рисова каша в мультиварці

Молочна рисова каша в мультиварці
На заміну звичної для сніданків вівсянці ви можете приготувати ситну рисову кашу, яка здатна зарядити енергією і досита нагодувати на довгі години вперед. Крім енергетичної цінності, очевидним достоїнством рисової крупи є її нейтральний смак, дозволяє поєднувати кашу з практично будь-якими солодкими добавками. Нижче ми розглянемо схему приготування молочних рисової каші в мультиварці.

Молочна рисова каша в мультиварці – рецепт


Почнемо з класики - ароматною каші з прянощами і ягодами. Останні, поза сезону, можна замінити замороженими плодами, вийде не менш смачно і корисно.
Інгредієнти:

  • молоко - 17 л;

  • рис - 215 г;

  • паличка кориці;

  • цукор - 165 г;

  • цедра одного лимона;

  • щіпка ваніліну;

  • мікс із заморожених ягід.


  • Приготування
    У чашу пристрою влийте молоко і покладіть паличку кориці. Слідом відправте ванілін і лимонну цедру, всипте рис і цукор. Виберіть відповідний режим на конкретно вашої мультиварці, це може бути опція «Рис» або «Молочна каша». Час мультиварка встановить автоматично, в іншому разі поставте на таймері 25 хвилин. Після закінчення варіння покладіть до каші ягоди і залиште її ще на кілька хвилин. Якщо каша густовата, то дайте їй дійти на «Підігріві».

    Молочна рисова каша з гарбузом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода - 365 мл;

  • рис - 1/2 ст.;

  • паличка кориці;

  • мелений кардамон - 1/2 ч. ложки;

  • щіпка мускатного горіха;

  • гарбузове пюре - 1/2 ст.;

  • жменю родзинок;

  • молоко - 115 мл;

  • згущене молоко - 190 мл


  • Приготування
    Рисові зерна промийте і викладіть в мультиварочную чашу. Слідом відправте прянощі і гарбузове пюре, влийте воду з молоком і додайте згущене молоко. Встановіть опцію «Рисова каша» і таймер на 25 хвилин. При бажанні, ви можете зробити молочну рисову кашу з родзинками в мультиварці, додавши в гаряче блюдо жменю сушеного винограду.

    Молочна рисова каша з бананом в мультиварці


    Якщо ви заготовили банановий джем, то сміливо доповнюйте їм вже готову кашу, в іншому випадку, екзотичний смак і аромат можна забезпечити стиглим свіжим бананом.
    Інгредієнти:

  • стиглий банан;

  • жменя смаженого фундука;

  • молоко - 940 мл;

  • рис - 1 ст.;

  • цукор - 55 г;

  • ванільний стручок.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати молочну рисову кашу в мультиварці, промийте рис і покладіть його в каструлю разом з розрізаним ванільним стручком. Всипте цукор. Банан розділіть на невеликі кубики і покладіть їх на рісу. Залийте все молоком і залиште варитися в режимі «Молочна каша» на автоматично встановлений час. Готова молочна рисова каша в мультиварці вийде досить рідка, а тому, при бажанні, ви можете залишити її дійти до необхідної консистенції на «Підігріві». Видаліть стручок ванілі перед подачею, доповніть блюдо подрібненими горіхами.

    Рецепт приготування молочних рисової каші в мультиварці


    Якщо у вас залишилася порція вже готового рису, ви запросто можете зробити з нього кашу на сніданок. Таке приготування займе значно менше часу, а технологія не позначиться на результаті.
    Інгредієнти:

  • відварений рис басматі - 4 ст.;

  • молоко - 290 мл;

  • щіпка меленого кардамону;
  • Молочна рисова каша в мультиварці

  • мед - 45 мл;

  • жменю фісташок;

  • грейпфрут.


  • Приготування
    Помістіть відварений рис в чашу пристрою, додайте мед і мелений кардамон. При бажанні, ви можете і покласти шматочок масла, але каша навіть без нього вийде досить вершковою і поживною. Залийте все молоком і поставте режим «Рис» або «Молочна каша» на 15 хвилин. Готовий сніданок посипте очищеними, дрібно порубаними фісташками і доповніть скибочками свіжого грейпфрута.