Голубці, приготовані в мультиварці, виходять неймовірно поживними, соковитими і наваристими. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами голубців в томатно-сметанному соусі.
Голубці в томатно-сметанному соусі в мультиварці
Інгредієнти: капуста білокачанна – 1 качан. Для начинки:
фарш м'ясний – 500 г; рис – 1 ст.; спеції . Для соусу:
борошно – 30 г; цибулина – 1 шт.; сметана нежирна – 3 ст. ложки; морква – 1 шт.; перець червоний болгарський – 1 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; олія рослинна; спеції. Приготування Для приготування начинки, рис заздалегідь відварюємо і змішати з м'ясним фаршем, підсолюємо за смаком. Капусту обробляємо від поганих листя, розбираємо, акуратно зрізаємо все потовщення і злегка відбиваємо молотком. Потім розкладаємо листя на робочу поверхню і розподіляємо в центрі трохи начинки. Накриваємо зверху верхньою частиною капустяного листа і формуємо конвертик. Коли всі голубці будуть підготовлені, переходимо до соусу. Цибулю, моркву і солодкий перець чистимо, подрібнюємо і підрум'янюємо в сковороді на рослинному маслечко. Далі викладаємо томатну пасту і приправляємо спеціями. Поступово вводимо муку, кладемо сметану і ретельно все перемішуємо. При необхідності розвести соус водою. На дно чаші мультиварки викладаємо кілька цілих капустяного листя, потім – голубці і заливаємо приготовленим соусом. Включаємо прилад в режим «Гасіння» і чекаємо приблизно 45 хвилин. Подаємо готові голубці в томатно-сметанному соусі гарячими з картопляним пюре або відварним рисом.
Смачні ліниві голубці в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: фарш м'ясний – 350 г; морква – 1 шт.; капуста білокачанна – 200 г; цибулина – 1 шт.; яйце – 1 шт.; спеції; рис – 50 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; борошно – 50 р. Для соусу:
сметана – 100 мл; томатна натуральна паста – 2 ст. ложки; спеції; вода – 50 мл; часник – 1 зубчик. Приготування Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці і додаємо до м'ясного фаршу. Цибулю шаткуємо кубиками, а рис відварюємо. Після цього висипаємо підготовлені інгредієнти в м'ясний фарш і додаємо капусту, нашатковану соломкою. Солимо за смаком, додаємо куряче яйце і перемішуємо. Змочуємо Руки холодною водою, ліпимо котлетки і викладаємо їх на дно чаші мультиварки. Обсмажуємо в масло на відповідному режимі спочатку з одного боку, а потім з іншого. У мисці змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо спеції і видавлюємо часничок. Розбавляємо томатно-сметанний соус водою і виливаємо в чашу з ледачими голубцями. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 30 хвилин.