Якщо ви віддаєте перевагу домашні м'ясні продукти купівельними, то рецепт буженини в мультиварці у фользі має всі шанси стати вашим фаворитом. Плюсом приготування м'яса саме з допомогою кухонного гаджета є його простота, а також гарантований приголомшливий результат за рахунок рівномірного і дбайливого нагріву.
Буженина з свинини у фользі в мультиварці
Буженину найчастіше готують із свинини і головна причина тому проста – ніжне м'ясо з прожилками жиру, які забезпечують шматку соковитість навіть після тривалої випічки.
Інгредієнти: свинина - 12 кг; апельсин - 1 шт.; лимон - 1 шт.; часник - 2 головки; розмарин - 4-5 гілочок; чебрець - 5-6 гілочок; рослинне масло - 115 мл Приготування Натерши шматок крупною сіллю і перцем, збризніть її цитрусовим соком. Зробіть глибокі надрізи в м'якоті з допомогою тонкого ножа і наповніть кожен часниковим зубком і ароматними листочками чебрецю і розмарину. Збризніть маслом шматок і оберніть фольгою. Перед обертанням, зріз свинини можна перемотати ниткою, щоб він зберіг форму. Залиште м'ясо мінімум на годину, а по закінченні часу покладіть в мультиварочную чашу і виставте режим «Випічка». На приготування піде близько півтора годин, після чого буженина повинна полежати вже у вимкненій мультиварці хвилин 15.
Буженина з яловичини в фользі в мультиварці
Традиційно, буженину готують зі свинини, але сучасні модифікації рецепта дозволяють використовувати з цією метою найрізноманітніші види м'яса, аж до курятини та яловичини. Останню ми і вирішили використовувати в якості основи нижченаведеного рецепта.
Інгредієнти: яловичина - 28 кг; насіння фенхелю - 1 ст. ложка; часник - 10 зубків; сухе біле вино - 310 мл; оливкова олія - 45 мл Приготування З допомогою ступи розітріть насіння фенхелю з пучкою солі в пил. Зробіть в яловичині близько десятка глибоких надрізів і помістіть в кожен по розчавленому чесночному зубку. Натріть шматок маслом, приправити сіллю з фенхелем і полийте вином. Залиште м'ясо в цьому нехитрому маринаді хоча б на пару годин. По закінченні часу буженину обертаємо фольгою і готуємо 2 години на «Випікання», не забувши перевернути шматок в середині приготування. Готова буженина у фользі повинна полежати в мультиварці близько півгодини, доходячи до готовності.
Приготування запеченої свинини в фользі в мультиварці
Повертаючись до рецептами зі свинини, хочемо нагадати про те, що смачний результат забезпечує правильно вибраний зріз м'яса. Основу буженини повинен становити шматок без жив, але з жирком, ідеально підійде ошийок чи не занадто жирна грудинка.
Інгредієнти: свинина - 860 р; куряче філе - 340 г; вершкове масло - 35 г; розмарин, чебрець, шавлія (листя) - по 1 ч. ложці; жменя волоських горіхів ; яблуко - 1 шт. Приготування Перед тим, як приготувати буженину в мультиварці у фользі, розведіть в половині літра води 4 столові ложки солі. Залиште обидва види м'яса просочитися на всю ніч, потім вийміть і обсушіть. Розріжте і злегка відбийте ошийок, щоб перетворити його в рівний пласт. Порубаєте зелень і з'єднайте з м'яким маслом. Розподіліть масло по свинині, зверху викладіть раскрошенные горіхи і тонкі скибочки яблук. Покладіть філе і оберніть свинину навколо нього. Зафіксуйте шматок ниткою і загорніть у фольгу. Готуйте буженину на «Випікання» 30 хвилин з одного боку і ще стільки ж з іншого, а потім залиште «дійти» до вже вимкненому пристрої ще на 20 хвилин.