Пропонуємо вам дізнатися сьогодні, як приготувати курячі стегенця в мультиварці. Така страва прикрасить будь-який стіл і підійде практично до будь-якого гарніру.
Рецепт курячих стегенець в мультиварці
Інгредієнти: стегна курячі – 2 шт.; спеції ; олія рослинна. Для маринаду:
соус натуральний соєвий – 10 мл; гірчиця французька – 1 ч. ложка; мед рідкий – 1 ч. ложка. Приготування Курячі стегна заздалегідь виймаємо з холодильника і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Не гаючи часу, готуємо маринад: у невелику миску наливаємо соєвий соус, додаємо рідкий мед і французьку гірчицю. Курку промиваємо, насухо витираємо серветками і поллємо приготованим соусом. Маринуємо м'ясо 30 хвилин, поставивши в холодильник. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо стегенця, закриваємо кришку і виставляємо програму «Випічка» на 20 хвилин. Потім акуратно перевертаємо м'ясо на іншу сторону і готуємо ще хвилин 15 на тому ж режимі. Подаємо курячі стегенця, запечені в мультиварці, обов'язково гарячими з будь-яким гарніром: відварним рисом, макаронами або картопляним пюре.
Курячі стегенця в мультиварці на пару з рисом
Інгредієнти: пропарений рис – 15 склянки; вода фільтрована – 3 ст.; спеції; часник – 2 зубчики; курячі стегна – 6 шт. Приготування Рис ретельно промиваємо і висипаємо в мультиварочную каструльку. Наливанням фільтровану воду, приправляємо спеціями за смаком і гарненько перемішуємо ложкою. Курячі стегенця обполіскуємо, обсушуємо на рушник, солимо, перчимо за смаком і відправляємо в чашу, виклавши зверху трохи нарізаних пластинами зубчиків часнику. Встановлюємо пароварку, включаємо функцію «Варка на пару» і засікаємо 35 хвилин. Після звукового сигналу плов з курячими стегенцями в мультиварці готовий до вживання.
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: стегна курячі – 4 шт.; мелена паприка – за смаком; картопля – 5 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Курячі стегна промиваємо, обсушуємо, викладаємо в глибоку каструлю, підсолюємо за смаком і посипаємо меленою паприкою. Гарненько все перемішуємо руками і відставляємо поки в сторону. Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і викладаємо на рушник, щоб позбутися від зайвої вологи. У посуд мультиварки наливаємо олію, викладаємо стегна шкірою вниз і зверху на кожен шматочок кидаємо часник, нашатковану тонкими пластинами. Потім додаємо картоплю, приправляємо блюдо спеціями, закриваємо кришку і запускаємо програму «Випічка» приблизно на 50 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно відкриваємо мультиварку, перевертаємо стегенця на іншу сторону, знову закриваємо і готуємо ще 15 хвилин.
Як смачно приготувати курячі стегенця в мультиварці?
Інгредієнти: стегна курячі – 1 кг; олія оливкова – 1 ст. ложка. Для соусу:
сир твердих сортів – 100 г; майонез оливковий – 3 ст. ложки; спеції; цибулина – 1 шт.; суха аджика – за смаком. Приготування Курячі стегна добре промиваємо, чистимо від пір'я і викладаємо в каструлю мультиварки, налив на дно трохи оливкової олії. Для приготування соусу, сир натираємо на самій крейді тертці, додаємо спеції, суху аджику і майонез. Цибулину обробляємо, обполіскуємо, шаткуємо кубиками і додаємо в сирну масу. Виливаємо отриманий сирний соус на курячі стегенця, ретельно все перемішуємо і ставимо в чашу мультиварки. Тепер закриваємо кришку, вибираємо програму «Гасіння» і засікаємо 45 хвилин. Готові курячі стегенця подаємо тільки гарячими разом з картопляним пюре, овочами або фунчозой.