В мультиварці страви готуються простіше і швидше, а смак їх виходить просто чудовим. Зараз ми розповімо, як приготувати рис з куркою в мультиварці.
Рис з куркою і овочами в мультиварці
Інгредієнти: рис – 1 мультистакан; куряча грудка – 400 г; суміш заморожених овочів – 400 р; сіль; перець. Приготування М'ясо курки ріжемо шматочками і відправляємо в мультиварочную ємність, попередньо налив у неї трохи олії. Зверху розміщуємо заморожені овочі, розморожувати їх не потрібно. Рис ретельно промиваємо, висипаємо поверх овочів. Заливаємо все це гарячою водою, підсолюємо і перчимо. На табло вибираємо режим «Плов» або «Рис» і готуємо до сигналу, оповещающего про закінчення приготування. Потім мультиварку відкриваємо, перемішуємо вміст і кличемо всіх до столу.
Рис з куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти: рис – 200 г; філе курки – 2 шт.; печериці – 230 г; морква – 300 г; цибуля – 120 г; томатна паста – 30 г; сіль; перець. Приготування Куряче м'ясо і моркву нарізаємо шматочками. Цибулю можна нашаткувати півкільцями, а також можна дрібненько покришити – виключно справа тут смаку. Вимиті печериці ріжемо пластинками або кубиками. Промиваємо рис. Поміщаємо всі підготовлені продукти в мультиварочную каструльку в такому порядку – на дно овочі, печериці, потім рис. Вливаємо воду – вона повинна покривати наші інгредієнти приблизно на 10-15 мм. Додаємо томатну пасту, солимо і перчимо. Вибираємо режим «Плов». А після звукового сигналу кришку мультиварки відкриваємо, силіконової або дерев'яною лопаткою все перемішуємо і приступаємо до обіду або вечері.
Рис з кукурудзою і куркою в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: рис круглий – 300 г; цибуля – 110 г; морква – 150 г; кукурудза консервована - 340 г; перець солодкий червоного кольору – 1 шт.; рослинне масло – 45 мл; сіль; перець. Приготування Рис добре промиваємо. Морква шаткуємо соломкою або кубиками, а цибулю – півкільцями. Відкриваємо кукурудзу, зливаємо з неї воду. Солодкий перець чистимо від серцевинки і ріжемо кубиками або соломкою. У мультиварочную каструльку вливаємо олію, викладаємо цибулю, включаємо режим «Смаження» і доводимо цибулю до прозорості. Потім кладемо моркву, кукурудзу і солодкий перець. Висипаємо рис, солимо, перчимо. Вливаємо воду, щоб вона покрила наші інгредієнти на 1 див. в режимі «Плов» готуємо 30 хвилин, потім мультиварку відкриваємо і пробуємо рис, якщо він ще не зовсім готовий, то в цьому ж режимі залишаємо страву ще на чверть години. Перед подачею рис з кукурудзою і куркою в мультиварці перемішуємо.
Тушкована курка з рисом в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегенця – 3 шт.; круглий рис – 1 склянка; цибуля – 130 г; морква – 200 г; сіль, спеції; рослинне масло. Приготування Шаткуємо цибулю півкільцями, а моркву ріжемо кубиками або соломкою. Курячі стегенця розрізаємо на кілька частин. У мультиварочную ємність наливаємо приблизно 2 столові ложки олії, покласти цибулю з морквою. У програмі «Випічка» готуємо хвилин 10 потім додаємо курку, солимо, додаємо спеції і в тому ж режимі готуємо ще чверть години. Тепер висипаємо попередньо промитий рис, заливаємо все водою, рівень якої повинен бути вище рівня рису на 1 див. За смаком підсолюємо і готуємо в режимі «Плов» до закінчення програми, про який сповістить звуковий сигнал.
Суп з рисом і куркою в мультиварці
Інгредієнти: стегна курячі – 2 шт.; картопля – 400 г; морква – 150 г; цибуля – 100 г; рис – 100 г; часник – 3 зубчики; сіль; спеції; олія рослинна. Приготування У мультиварочную ємність наливаємо приблизно 30 мл рослинного масла (краще використовувати рафіновану), викладаємо подрібнену цибулю. У програмі «Випічка» пасеруємо 15 хвилин. Коли цибуля підрум'яниться, додаємо подрібнену моркву і готуємо ще хвилин 10. Тепер викладаємо м'ясо, солимо, додаємо улюблені спеції і готуємо 25 хвилин. Картоплю нарізаємо середніми кубиками, часник подрібнюємо. Вливаємо в каструлю приблизно 3 літри гарячої води, закладаємо картоплю, рис і в режимі «Суп» готуємо 60 хвилин.