Сьогодні ми розповімо вам, як вразити своїх близьких і приготувати тефтелі в томатному соусі, використовуючи мультиварку. Блюдо виходить дуже ситним, смачним і прекрасно підійде до будь-якого гарніру і салату.
Рецепт тюфтельок з рисом в томатному соусі
Інгредієнти: м'ясний фарш – 500 г; томатна паста – 2 ст. ложки; рис круглий – 05 ст.; цибулина – 1 шт.; сметана нежирна – 3 ст. ложки; вершки 15% – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; борошно вищого сорту – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 1 ст. ложка; спеції – за смаком. Приготування Для приготування тефтелькою у вершково-томатному соусі готуємо в мультиварці спочатку всі продукти. Цибулину обробляємо і шаткуємо дрібненько ножем. М'ясний фарш з'єднайте з рисом, цибулею, додаємо куряче яйце і приправляємо спеціями за смаком. Гарненько все перемішуємо, ліпимо вологими руками невеличкі кульки і викладаємо їх у чашу мультиварки. Далі готуємо соус: розводимо борошно холодною водою, додаємо нежирну сметану, вершки і кладемо томатну пасту. Заливаємо тефтелі отриманою сумішшю, закриваємо кришку і вибираємо програму «Тушкування» на 1 годину. Після закінчення часу смачне і ситне блюдо готове! Подаємо його разом з відвареною картоплею або дрібної вермішеллю.
Курячі тефтелі в томатному соусі в мультиварці
Інгредієнти: морква – 1 шт.; куряче філе – 300 г; яйце – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 3 зубчики; томатний сік – 200 мл; рис – 70 г; майонез оливковий – 2 ст. ложки; спеції; гірчиця – 1 ч. ложка. Приготування Приготувати смачні тефтелі в томатному соусі в мультиварці дуже просто: куряче філе промиваємо, обсушуємо на рушник і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулину і часник чистимо і дрібненько нарізаємо. Потім змішуємо з фаршем і приправляємо спеціями за смаком. Рис промиваємо, злегка проварюємо до напівготовності і
відкидаємо на друшляк. Для приготування соусу чистимо цибулю, моркву, шаткуємо овочі і пасеруємо їх на маслечко. Після цього частина обсмажування додаємо до фаршу, а в решту кладемо майонез, спеції і вливаємо томатний сік. Тушкуємо масу 15 хвилин на слабкому вогні до легкого загустіння. У курячий фарш додаємо яйце, кидаємо відварений рис і ретельно перемішуємо. Тепер ліпимо руками невеликі тюфтельки і викладаємо їх у чашу мультиварки. Заливаємо повністю гарячим соусом, закриваємо прилад кришкою і вибираємо програму «Гасіння» рівно на 1 годину. Не гаючи часу, поки готуємо гарнір, наприклад, відварюємо макарони або картопля.