Хто вже встиг придбати таку диво-помічницю, як мультиварка, знають, що це просто чарівниця на кухні. З її допомогою швидко і просто готуються смачні страви. Зараз розповімо, як приготувати заливний пиріг з різними начинками в мультиварці.
Заливний пиріг з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 склянки; кефір – 300 мл; яйця - 3 шт.; сода – 1/2 ч. ложки; олія рослинна рафінована – 55 мл; сіль – щіпка. Для начинки:
цибуля – 100 г; фарш – 550 г; кріп – півпучка; сіль; чорний мелений перець. Приготування У глибокій ємності змішуємо кефір з яйцями, підсолюємо і збиваємо. Додаємо харчову соду і попередньо просіяне борошно. Знову добре розмішуємо до однорідності. Вливаємо рослинне масло і ще перемішуємо. Для начинки цибулю дрібненько кришимо і додаємо у фарш. Солимо і перчимо за смаком. Мультиварочную каструльку змащуємо маслом, виливаємо приблизно 2/3 отриманого тіста, викладаємо начинку, притрушиваем подрібненим кропом. Заливаємо рештою тестом. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Випічка». Готуємо заливний пиріг з м'ясом в мультиварці 60 хвилин до звукового сигналу. Потім даємо йому трохи охолонути і виймаємо за допомогою кошика-пароварки.
Заливний пиріг з куркою в мультиварці
Інгредієнти: філе куряче – 400 г; майонез – 100 г; картопля 4 шт.; сметана – 100 г; яйця – 2 шт.; сіль, перець. Приготування У глибокій ємності змішуємо сметанку з майонезом і яйцями. Поступово вводимо муку і додаємо дрібку солі. Повинна вийти маса консистенції як для оладок. Для начинки куряче філе нарізаємо шматочками, злегка обсмажуємо, солимо і перчимо. У змащену маслом мультиварочную каструльку викладаємо приблизно половину тіста, зверху розміщуємо курку і заливаємо рештою тестом. Готуємо в режимі «Випічка» 1 год.
Заливний пиріг з рибою в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 6 ст. ложок; яйця – 2 шт.; сметана – 140 г; майонез 150 г; розпушувач 1 ч. ложка; рослинна олія без запаху – 1 ст. ложка. Для начинки:
консерви рибні – 1 банка; вермішель швидкого приготування – 1 шт.; цибуля – 120 г; сир – 90 г; цибуля зелена. Приготування Рибні консерви розминаємо виделкою. Дрібненько нарізаємо цибулю, додаємо до консервів і перемішуємо. Туди ж відправляємо і вермішель, попередньо подрібнену. Знову розмішуємо і даємо постояти хвилин 15. Для тіста майонез змішуємо зі сметаною, підмішуємо борошно, додаємо розпушувач, рослинне масло і перемішуємо. Виливаємо Половину тіста в мультиварочную каструльку, промазану маслом. Викладаємо начинку, притрушиваем подрібненою зеленою цибулею, тертим сиром і закриваємо залишками тіста. Встановлюємо режим «Випічка» на 1 годину.