Гарбуз, як і багато інші овочі, надзвичайно корисний продукт. Але, на жаль, не всі її люблять. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати гарбузовий пиріг в мультиварці. У такому вигляді її із задоволенням їдять навіть найпалкіші її противники.
Рецепт гарбузового пирога в мультиварці
Інгредієнти: гарбузове пюре – 1 стакан; яйця – 2 шт.; цукор – 1 склянка; манка – 05 склянки; борошно – 05 склянки; рослинна олія – 4 ст. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка; горіхи волоські – 50 г; родзинки – 50 р. Приготування М'якоть гарбуза тремо на тертці, а потім пюрируем за допомогою блендера. Яйця збиваємо цукром. Змішуємо борошно з манкою і додаємо розпушувач. У глибокій ємності змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо родзинки і горіхи. Мультиварочную каструлю змащуємо маслом і викладаємо отримане тісто. В режимі «Випічка» наш пиріг буде готуватися 60 хвилин. А після сигналу мультиварку відкриваємо, пиріг залишаємо остуджуватися в чаші, а потім витягуємо його, перевернувши з допомогою корзини-пароварки.
Гарбузово-яблучний пиріг в мультиварці
Інгредієнти: манка – 2 склянки; борошно – 2 склянки; розпушувач – 1 пакетик; цукор – 2 склянки; гарбуз – 400 г; яблука – 400 г; яйця – 3 шт.; ванільний цукор – 1 пакетик; сіль – щіпка. Приготування Яблука чистимо і ріжемо невеликими скибочками. З гарбуза також чистимо шкірку, а м'якоть тремо на тертці. Борошно змішуємо з манкою і розпушувачем. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром до пишної піни. Отриману масу вливаємо в суху суміш, туди ж відправляємо гарбуз і яблука. Мультиварочную ємність змащуємо олією, викладаємо тісто. Випікаємо 1 годину в програмі «Випічка».
Американський гарбузовий пиріг в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 250 г; вершкове масло 73% жирності – 150 г; холодна вода – 4 ст. ложки; сіль – щіпка. Для начинки:
гарбуз – 900 г; яйця – 2 шт.; цукор – 50 г; молоко згущене – 05 банки; мелена кориця – 05 ч. ложки; сіль – 05 ч. ложки; сухий імбир – 1/4 ч. ложки; мускатний горіх – 1/4 ч. ложки; лимонний сік – 1 ст. ложка. Приготування У глибоку миску кладемо масло, рубане невеликими шматочками. Додаємо просіяне борошно і сіль. Руками розтираємо до крихти. Вливаємо холодну воду і замішуємо еластичне м'яке тісто. Тепер мультиварочную чашу вистилаємо смужками пекарської папери так, щоб вони заходили на борти, – так пиріг буде легше вийняти. Поверх кладемо тісто і пальцями розподіляємо його по поверхні. Формуємо бортики висотою близько 3 див. в декількох місцях проколюємо тісто виделкою. Ставимо чашу з тестом в холодильник. Далі готуємо гарбузове пюре: гарбуз чистимо, видаляємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками. Кладемо їх у каструлю вливаємо трохи води і ставимо на вогонь. Проварюємо до м'якості. Потім воду зливаємо, а гарбуз пюрируем за допомогою блендера. Охолодити отриману масу, додаємо в неї яйце, згущене молоко, цукор, лимонний сік і спеції. Змішуємо все за допомогою віночка до однорідності. Тепер дістаємо чашу з тестом і вливаємо в основу начинку. Стежимо, щоб вона не виходила за борти. В режимі «Випічка» готуємо пиріг 1 годину. Коли гарбузовий пиріг з начинкою в мультиварці буде готовий, начинка придбає щільну консистенцію. Остуджуємо пиріг в мультиварці і акуратно витягаємо, взявшись за смужки пекарської папери.
Гарбузовий пиріг без яєць в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
манка – 15 склянки; гарбуз – 600 г; кефір – 1 склянка; сода харчова – 05 ч. ложки; цукор – 05 склянки. Для сиропу:
сік гарбузовий – 100 мл; сік лимона – 1 ст. ложка; цукор – 6 ст. ложок; кориця – щіпка. Приготування Очищену гарбуз трьом на маленькій тертці. Віджимаємо сік. Змішуємо всі інгредієнти для тіста, погасивши соду кефіром. Виливаємо тісто в мультиварочную ємність і випікаємо 50 хвилин в режимі «Випічка». Тим часом готуємо сироп: змішуємо всі інгредієнти і доводимо до кипіння на невеликому вогні. Готовий пиріг заливаємо сиропом і даємо постояти хвилин 30-40 щоб він повністю просочився.