Реберця люблять тривалий ловлення при не сильному жарі, а тому мультиварка, і подібні їй пристрою, ідеально підходять для приготування. Заради власної зручності за допомогою новомодного кухонного гаджета ви можете готувати м'ясо і гарнір відразу, наприклад, у цьому матеріалі ми будемо робити свинячі реберця з картоплею в мультиварці.
Печеня з свинячих реберець з картоплею
У цьому рецепті компанію бульб складуть овочі, а для посилення аромату ми додамо трохи часнику, шафрану і копченої паприки. Замінити останню можна, якщо готувати копчені реберця з картоплею в мультиварці, тоді буде достатньо покласти трохи самої звичайної паприки.
Інгредієнти: свинячі реберця - 12 кг; ріпчаста цибуля - 115 г; солодкий перець - 95 г; часникові зубки - 3 шт.; картопляні бульби - 830 г; шафран - 1/2 ч. ложки; копчена паприка - 1 ч. ложка; біле вино (сухе) - 210 мл Приготування Перед тим, як приготувати свинячі реберця з картоплею, прогрійте мультиварку, встановивши режим «Випічка», і налийте в чашу пристрою масло. Як тільки масло розігріється, підрум'яньте на ньому свинячі реберця і додайте до м'яса кубики картоплі, а також півкільця цибулі і солодкого перцю. Слідом відправте крупно нарізаний часник. В ступі розітріть шафран і залийте вином. Влийте ароматне вино до вмісту мультиварки, слідом додайте паприку і залийте ребра парою склянок води або м'ясного бульйону. Перейдіть на режим «Гасіння» і залиште страву нудитися на півтори години.
Як тушкувати свинячі реберця з картоплею?
Інгредієнти: свинячі ребра - 11 кг; морква - 310 г; картопляні бульби - 12 кг; ріпчаста цибуля - 95 г; стебла селери - 2 шт.; часникові зубки - 3 шт.; сушений майоран - 1 ч. ложка; гілочки розмарину - 2 шт.; вода - 850 мл; світле пиво - 240 мл Приготування Очистивши ребра від плівок і надлишків жиру, підрум'яньте їх у сухий чашу мультиварки на «Випікання» до тих пір, поки частина жиру не розтопиться і не розігріється. У вытопившемся жиру підрум'яньте шматочки картоплі, цибулі, моркву і селеру. Перед додаванням рідини покладіть подрібнений часник і трави, після чого влийте пиво і воду. Перейдіть на «Гасіння» і готуйте тушковані свинячі реберця з картоплею в мультиварці до звукового сигналу.