Значно спрощує господиням приготування страв з реберець наявність кухонної помічниці - мультиварки. В ній страву виходить неймовірно ніжним, шалено смачним, а сам процес приготування їжі перетворюється в суцільне задоволення.
Реберця можна готувати як самостійно, так і в компанії з картоплею або іншими овочами. Дуже смачно виходить, якщо приготувати їх з рисом. Спробуйте і вам, безсумнівно, сподобаються такі страви, а наші рецепти вам в допомогу.
Яловичі реберця з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: яловичі реберця – 1 кг; бульби картоплі – 1 кг; морква – 150 г; цибуля ріпчаста – 150 г; вода фільтрована; мелена паприка – за смаком; лаврове листя – 2 шт.; суміш сухих пряних трав – за смаком; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; свіжа зелень (за бажанням). Приготування Вимиті і розрізані на порції яловичі ребра укладаємо на дно мультикастрюли, зверху розподіляємо попередньо очищену і нарізану полукружками або кружальцями моркву і півкільця цибулі. Також додаємо відразу ж очищені й розрізані на кілька частин картопляні бульби. Приправляємо страву за смаком сіллю, перцем, меленою паприкою, сухими пряними травами, кидаємо лаврові листочки і вливаємо прогріту до кипіння воду. Її кількість визначаємо в залежності від бажаної густоти страви. Тепер включаємо мультиварку і готуємо страву в режимі «Високий тиск» протягом двадцяти хвилин (якщо у вас пристрій підтримує таку функцію) або ж у режимі «Гасіння» протягом однієї години.
По готовності даємо страві настоятися підігріві ще п'ятнадцять хвилин і можемо подавати, присмачивши за бажанням свіжою зеленню.
Тушковані свинячі реберця в медово-соєвому соусі в мультиварці
Інгредієнти: свинячі реберця – 750 г; соєвий соус – 75 мл; мед – 25 г; вода очищена – 75 мл; часник – 2-3 зубчики; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Свинячі реберця промиваємо, витираємо насухо, розрізаємо на порційні шматочки і кладемо в ємність мультиварки. У миску наливаємо підігріту очищену воду, розчиняємо в ній мед, додаємо соєвий соус, мелений чорний перець і попередньо очищений і видавлений через прес часник. Перемішуємо соус, виливаємо на ребра і втираємо хорошенечко з усіх боків. Прикриваємо кришку пристрою, вибираємо на дисплеї режим «Гасіння» і готуємо страву протягом сорока-п'ятдесяти хвилин.
Залишаємо страву на підігріві ще кілька хвилин і можемо подавати з улюбленим гарніром.
Як приготувати свинячі реберця з рисом в мультиварці?
Інгредієнти: реберця свинячі – 1 кг; рисова крупа – 200 г; вода – 400 мл; томатний сік – 200 мл; морква – 150 г; цибуля ріпчаста – 100 г; мелена паприка – за смаком; сушена зелень – за смаком; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; рослинне масло. Приготування Промиті і обсушені реберця розрізаємо порційно, присмачую сіллю, перцем, меленою паприкою і сушеної зеленню і даємо промаринуватися протягом деякого часу.
Потім наливаємо в мультикастрюлю трохи олії, викладаємо ребра і налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» або «Смаження» на сорок хвилин. Через десять хвилин додаємо дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і натерту моркву, а ще через десять хвилин додаємо томатний сік і витримуємо страву при закритій кришці до завершення поточної програми.
Тепер додаємо до м'яса з овочами ретельно промитий рис, вливаємо підігріту до кипіння воду, додаємо за смаком сіль і готуємо страву в режимі «Плов» або «Гречка» до його завершення.
Залишаємо готові реберця з рисом ще на десять хвилин в режимі «Підігрів» і можемо подавати.