Цитрусова випічка багата ароматом і смаком, а тому ідеально підходить для вживання під час негоди з чашкою чаю. Цієї осені ми будемо готувати насичений лимонний кекс в мультиварці, яка забезпечить блискучий результат навіть у випадку, якщо ви надзвичайно рідко маєте справу з випічкою.
Сирно-лимонний кекс - простий рецепт
Якщо у вашому розпорядженні є запаси заморожених ягід або баночка улюбленого варення, то використовуйте їх в якості прошарку цитрусового кексу з сиром.
Інгредієнти: цукровий пісок - 155 г; вершкове масло - 115 г; сир - 135 г; лимонний сік - 45 мл; лимонна цедра - 1 ст. ложка; яйця - 4 шт.; борошно - 235 г; розпушувач - 2 1/2 ч. ложки; ягоди чорниці - 1 ст. Приготування Перед тим, як приготувати лимонний кекс, розморозьте ягоди і пюрируйте їх. В чаші блендера збийте першу п'ятірку інгредієнтів до отримання гладкого сирного крему. Не зупиняючи ходу міксера, почніть додавати яйця. Пропустіть через сито сухі складові, також ретельно перемішайте і порціями додавайте в сирний крем. Розподілите половину готового тіста у формі або відразу в чашу мультиварки, зверху змастіть всі ягідним пюре і додайте залишився тісто. Приготування займе близько години в режимі «Випічка». Після охолодження готовий кекс можна глазурувати або декорувати сумішшю цедри і цукрової пудри.
Рецепт лимонного кексу з маком в мультиварці
Ми звикли доповнювати кекс горіхами, цукатами і сухофруктами, майже забувши про зернятках маку, які не тільки смачні у випічці, але і дивно виглядають на зрізі кексу.
Інгредієнти: йогурт - 475 г; цукровий пісок - 145 г; яйця - 3 шт.; лимонний сік - 55 мл; цедра лимона - 3 ст. ложки; рослинне масло - 115 мл; борошно - 355 г; розпушувач - 1 ст. ложка; мак - 45 р. Приготування Перетворіть першу п'ятірку інгредієнтів в пишний крем однорідний, пропрацюйте суміш міксером на максимальній швидкості. Продовжуючи збивання, почніть вливати олію. Всипте зерна маку і ще раз збийте. Змішавши розпушувач і борошно, додайте їх до загальної суміші і розподіліть тісто в силіконовій формі, або прямо в чаші пристрою. Готуйте кекс з лимонною цедрою в режимі «Випічка» на протязі години, а після, дайте охолонути перед витяганням.
Маковий кекс з лимонною цедрою зазвичай поливають простий глазур'ю з цукрової пудри і молока, а для колірного акценту декорують залишками цедри.