З появою мікрохвильовій печі, серед домогосподарок почався бум на нехитрий пристрій для швидкого підігріву їжі, який призвів до того, що сьогодні СВЧ-піч можна знайти практично на кожній кухні. Варто зауважити, що з допомогою девайсу можна не тільки підігрівати їжу, але і готувати практично будь-які страви, у цьому матеріалі ми приділимо увагу рецептами в'ялених томатів в мікрохвильовці – прекрасну альтернативу солоним заготівель плодів, яку можна додавати у бутерброди, піцу, хліб, рагу або їсти просто так, як корисні чіпси.
В'ялені помідори - рецепт в мікрохвильовці
Навіть при відсутності спеціального дегідратору або духової шафи, в погану погоду, коли плоди можна висушити на сонці, вам доступний рецепт класичної італійської закуски за умови наявності мікрохвильовки. З допомогою НВЧ тривалість приготування стає значно коротшим, а тому, немає потреби чекати плоди, уберігаючи від підгоряння в духовці, сушка відбудеться практично на ваших очах.
Крім самих томатів нам знадобиться сіль, а на додаток до неї можна використовувати будь-які сушені трави та спеції на свій смак і розсуд.
Вимиті плоди слід розрізати навпіл і видалити з них насіння. Очищені томати щедро посипте сіллю і свежесмолотым перцем, а потім викладіть у форму призначену для приготування в мікрохвильовій печі, і виставте на пристрої максимальну потужність. Сушіть плоди 15 хвилин, після чого злийте надлишки рідини і продовжуйте приготування ще хвилин 10-15 в залежності від розмірів. По закінченні часу залиште томати повністю охолонути, а потім пробуйте або розкладайте по чистим банкам і заливайте оливковою олією щоб продовжити термін зберігання.
В'ялені помідори в мікрохвильовці на зиму
Другий спосіб передбачає в'ялення томатів при низькій потужності пристрою. Плоди в такому випадку краще вибирати менше (черрі або «вершки»).
Ополоснувши помідори, обсушивши і звільнивши половинки від водянистих насіння, викладіть їх на спеціальну решітку, допустиму для використання в мікрохвильовій печі, а саму сітку поставте поверх будь глибокій ємності, в яку буде стікати надлишки води. Установіть мінімальну потужність або виберіть режим «Розморожування». Через 45 хвилин томати будуть готові. Плодам слід охолонути близько півгодини, після чого можна приступати до дегустації або заготовити томати на зиму, розклавши їх по сухим і чистим банкам, а потім залив оливковою або звичайною соняшниковою олією без запаху.
Можна зробити в'ялені помідори в мікрохвильовці?
Завдяки двом попереднім рецептами нам вдалося довести те, що в'ялити томати в мікрохвильовці можна, більше того, процес проходить швидше і зручніше ніж в духовці або, тим більше, на сонце. Цей рецепт ми присвятимо технології приготування томатних чіпсів – тих же в'ялених томатів, які перед сушінням нарізати кільцями й у результаті перетворюються в солодкі і хрусткі скибочки, якими приємно
перекушувати.
Перед тим, як зробити в'ялені помідори в мікрохвильовці, візьміть пару великих плодів і, нарізавши їх, приправте сіллю. Дайте скибочкам постояти хвилин 15 після чого перекладіть їх на паперові рушники, щоб увібрати максимум вологи. Знову приправте, залиште ще на 5 хвилин і знову промокніть рушниками. Розкладіть томати на блюдо в один шар, а потім поставте вялиться на максимальній потужності протягом 5 хвилин. Переверніть шматочки і готуйте ще хвилину, після чого дайте їм повністю охолонути на решітці. Зберігати готові сушені томатні чіпси найкраще в паперовому пакеті чи герметичному контейнері.