Випічка, приготовлена в мультиварці, виходить ніжною, повітряної і, звичайно ж, дуже смачною. Різні бісквіти , пироги виходять просто чудовими навіть у початківців кулінарів. Нижче ми розповімо, як приготувати шарлотку з сливою в мультиварці.
Шарлотка з сливами – рецепт в мультиварці
Інгредієнти: великі курячі яйця – 4 шт.; сливи – 500 г; розпушувач – 10 г; цукор – 1 склянка; борошно – 1 склянка; ванілін – 1 щіпка. Приготування Збиваємо яйця за допомогою міксера, поки маса в обсязі не стане в 2 рази більше. На це потрібно близько 5 хвилин. Потихеньку додаємо цукор, не припиняючи процесу збивання, поки не вийде міцна піна. Просіваємо борошно разом з розпушувачем і ваніліном і акуратно з'єднуємо з білковою масою. Сливи добре промиваємо і чистимо, видаляючи кісточки. Мультиварочную каструльку змащуємо олією, викладаємо половинки слив і зверху заливаємо їх тестом. Вибираємо програму «Випічка» і час 45 хвилин до закінчення процесу кришку мультиварки не відкриваємо. Щоб не пошкодити шарлотку, даємо їй охолонути в мультиварці, а потім акуратно витягуємо її. Зручніше за все це зробити за допомогою кошика-пароварки. Верх шарлотки за бажанням можна притрусити цукровою пудрою.
Шарлотка з сливами й яблуками в мультиварці
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; борошно – 1 склянка; цукор – 1 склянка; сливи – 8 шт.; яблука – 4 шт.; розпушувач – 11 г; вершкове масло 73% жирності – 50 р. Приготування У глибоку ємність розбиваємо яйця, починаємо їх збивати міксером і поступово підсипаємо цукор. В результаті у нас повинна вийти досить щільна біла піна. Поступово вводимо просіяне з розпушувачем борошно і акуратно все перемішуємо. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його в тісто. Тільки тут важливий момент – потрібно, щоб воно було не дуже гарячим. Тепер займаємося підготовкою фруктів: яблука ріжемо на чотири частини, видаляємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками. Сливи ріжемо навпіл, видаляємо кісточки. І ріжемо ще раз навпіл. Підготовлені фрукти викладаємо в тісто і акуратно перемішуємо. Чашу мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом, притрушиваем за бажанням манкою і викладаємо тісто. В режимі «Випічка» готуємо шарлотку 50 хвилин. Після сигналу відкриваємо кришку і за допомогою контейнера для приготування на пару витягаємо виріб. Як і у всій випічці в мультиварці верх шарлотки не зарум'яниться. Не переживайте, так і повинно бути, просто подаємо її ми як пиріг-перевертиш. Тобто верхи буде низ. А так як в мультиварці випічка ніколи не пригорає, все виходить дуже красиво. Притрушиваем верх цукровою пудрою і кличемо всіх до чаю.
Шарлотка з сливами на сметані
Інгредієнти: курячі яйця – 3 шт.; цукор – 140 г; сметана – 150 г; борошно – 150 г; червоні сливи – 200 г; ванільний цукор – 10 г; розпушувач – 10 г; пудра цукрова. Приготування Яйця разом з ванільним і звичайним цукром збиваємо до пишної білої піни. Додаємо сметану і акуратно перемішуємо. Порціями всипаємо борошно, просіяне разом з розпушувачем. Чистимо сливи, видаляючи з них кісточки. Викладаємо фрукти в тісто і перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом, покласти в неї тісто. Вибираємо програму «Випічка» і 60 хвилин. Після звукового сигналу відкриваємо кришку мультиварки, але шарлотку поки не дістаємо, нехай вона охолоне прямо в чаші. А вже після цього перевертаємо її за допомогою пластикової кошика-пароварки. Таким чином вийде, що низ пирога стане його верхи. Притрушиваем його цукровою пудрою, нарізаємо порційними шматочками і кличемо рідних до чаювання.