За допомогою різної побутової техніки – наше життя стало набагато простіше. Ось сьогодні, ми розповімо вам, як приготувати плов з яловичиною в мультиварці. Таке блюдо чудово різноманітить ваше щоденне меню і при цьому не відніме у вас багато часу.
Рецепт плову з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти: рис пропарений – 300 г; м'якоть яловичини – 400 г; морква – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 1 головка; олія кукурудзяна – 3 ст. ложки; вода фільтрована – 450 мл; спеції для плову . Приготування Отже, спочатку нам необхідно підготувати всі продукти. Рис промиваємо кілька разів, а овочі обробляємо і ріжемо: цибуля – півкільцями, а моркву рубаємо товстою соломкою. Яловичину очищаємо від плівок і прожилок. Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Ємність мультиварки промазуємо маслом і вмикаємо функцію «Смаження». Викладаємо туди цибулю і пасеруємо його до прозорого стану 5 хвилин. Після цього кидаємо моркву, перемішуємо і підрум'янюємо овочі ще кілька хвилин. М'ясо обсипаємо з усіх боків спеціями, викладаємо до овочів і обсмажуємо до появи рум'яного кольору. Додаємо промитий рис, солимо за смаком, приправляємо блюдо спеціями і встромляємо кілька очищених зубчиків часнику. Заливаємо гарячою кип'яченою водою, закриваємо кришку і включаємо програму «Гасіння». Виставляємо на 1 годину і спокійно займаємося будь-якими іншими справами. Після звукового сигналу, готовий плов ретельно перемішуємо, знову закриваємо кришку і виставляємо режим «Підігрів» на 40 хвилин. За цей час плов з яловичиною в мультиварці дійде до готовності, і після цього викладаємо його на тарілку.
Рецепт узбецького плову з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти: яловичина – 500 г; рис – 2 ст.; морква – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; гострий червоний перець – 1 шт.; куркума або шафран – 05 ч. ложки; зіра – 2 ч. ложки; барбарис – щіпка; часник – за смаком; масло рослинне – 3 ст. ложки; вода фільтрована – 4 ст.; спеції. Приготування Морква промиваємо та нарізаємо тоненькою соломкою. У чашу мультиварки вливаємо невелику кількість рослинного масла, додаємо моркву і виставляємо програму «Смаження». Пасеруємо її 5 хвилин, а тим часом обробляємо і дрібно шаткуємо цибулю. Додаємо до моркви, перемішуємо і підсолюємо за смаком. М'ясо обполіскуємо, зрізаємо плівочки, прожилки і рубаємо великими шматками. Викладаємо до овочів, але не перемішуємо. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Плов» і засікаємо 20 хвилин. По закінченні часу додаємо промитий довгеньких рис і заливаємо його фільтрованої холодною водою. Кладемо одну велику головку часнику і 1 червоний перчик. Ні в якому разі не перемішуємо! Готуємо смачний плов з яловичиною в мультиварці до закінчення режиму.
Плов з яловичиною і свіжими грибами в мультиварці
Інгредієнти: вирізка яловича – 500 г; рис довгий – 1 ст.; свіжі печериці – 300 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 3 зубчики; куркума, спеції; кріп свіжий. Приготування М'ясо рубаємо ножем на невеликі шматочки. Гриби обробляємо і шаткуємо пластинами. Рис кілька разів добре промиваємо. У каструлю наливаємо масло, підігріваємо його і обсмажуємо гриби з нашаткованої морквою. Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями і додаємо до печерицям. Наступним шаром викладаємо яловичину, перемішуємо і обсмажуємо до готовності. Промитий рис висипаємо рівним шаром поверх м'яса. Заливаємо всі продукти холодною водою, додаємо в плов спеції і куркуму і виставляємо програму «Плов». Після звукового сигналу перемішуємо і прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.