Користь каш очевидна, тому ми завжди намагаємося вводити їх в свій раціон. А якщо приготувати страву з гарбузом, його корисність подвоюється, а смак наповнюється новими фарбами і свіжістю.
Наявність мультиварки перетворює приготування каші в суцільне задоволення. Вам тільки необхідно закласти всі компоненти, а все інше розумна кухонні помічниця виконає в кращому вигляді за вас. Страва ніколи не пригорить, не вимагає помішування, а його смакові якості набагато вище, ніж при традиційному приготуванні.
Нижче ми пропонуємо самі популярні рецепти приготування каші з гарбузом в мультиварці і ви, слідуючи простим рекомендаціям, зможете забезпечити себе смачним і дуже корисним сніданком, не докладаючи особливих зусиль.
Як приготувати кукурудзяну кашу з гарбуза в мультиварці?
Інгредієнти: крупа кукурудзяна – 05 склянки; вода – 320 мл; молоко – 320 мл; гарбуз – 75 г; сіль – 1/4 ч. ложки; цукровий пісок – 10-15 г; масло вершкове – 25 р. Приготування У ємність мультиварки вливаємо молоко і воду, додаємо сіль, цукровий пісок і промиту попередньо кукурудзяну крупу. Необхідну кількість гарбуза без шкірки, нарізаємо невеликими кубиками і закладаємо до інших компонентів. Закриваємо кришку пристрою, на дисплеї вибираємо функцію «Молочна каша» і готуємо її тридцять хвилин. Після сигналу даємо настоятися страви в режимі «Підігрів» мінімум десять хвилин, а краще близько півгодини і можемо подавати до столу. При подачі присмачую кашу вершковим маслом.
Рецепт молочної пшоняної каші з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: крупа пшоняна – 155 г; молоко – 485 мл; гарбуз – 250 г; сіль – 1/3 ч. ложки; цукровий пісок – 25 г або по смаку; масло вершкове – 40 р. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки, пропускаємо через крупну тертку або шаткуємо дрібними кубиками і закладаємо в ємність мультиварки. Пшоно гарненько промиваємо і заливаємо окропом на одну хвилину. Ця маніпуляція позбавить від гірчинки, властивою цій крупі. Потім воду зливаємо, а пшоно викладаємо до гарбузі. Заливаємо все молочком, додаємо сіль, цукровий пісок і готуємо кашу при закритій кришці, встановивши функцію «Молочна каша». Після сигналу про завершення процесу приготування залишаємо страву ще на десять хвилин в режимі «Підігрів», а потім подаємо до столу з вершковим маслом.
Рисова каша з гарбузом - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: круглий рис – 165 г; молоко – 490 мл; гарбуз – 320 г; сіль – 1/3 ч. ложки; цукровий пісок – 40 г або по смаку; ванільний цукор (за бажанням) – 10 г; масло вершкове – 40 р. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки, натираємо на тертці або дрібно шаткуємо і закладаємо в ємність мультиварки. Вливаємо зовсім трохи водички, включаємо функцію «Гасіння» і готуємо овоч в цьому режимі до м'якості.
Тим часом гарненько промиваємо рисову крупу до прозорої води. По готовності пюрируем гарбузову масу, повертаємо її в каструлю і додаємо підготовлений рис. Заливаємо масу молоком, додаємо за смаком цукровий пісок, сіль і ванільний цукор. Якщо ви використовуєте для каші
домашнє молоко з високим відсотком жирності, то його можна взяти вдвічі менше і доповнити блюдо такою ж кількістю очищеної води.
Далі закриваємо кришку пристрою, вибираємо на дисплеї режим «Каша» і готуємо протягом однієї години. Даємо страви дійти в режимі «Підігрів» протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім заправляємо блюдо вершковим маслом і подаємо до столу.
Якщо ви віддаєте перевагу кашу з цілими шматочками овоча, то етап гасіння та подрібнення можна опустити і додати шматочки гарбуза разом з іншими компонентами. При пропорціях, зазначених у цій рецептурі, виходить досить густа рисова каша . Для більш рідкого результату збільшуємо кількість використовуваного молока.