Вернуться назад Распечатать

Каша в мультиварці

Каша в мультиварці
Каша – це не тільки смачний і доступний гарнір, але ще й багате джерело складних вуглеводів, що легко приготувати навіть всім тим, хто не наділений особливими кулінарними талантами. Наші наведені нижче рецепти каші в мультиварці також розраховані на любителів смачної та простої у приготуванні їжі, так як з кухонною помічницею процес приготування будь-якого страви спрощується в рази.

Як приготувати рисову кашу в мультиварці?


Вам доводилося готувати різотто? Якщо так, то вам, напевно, відомо, скільки зусиль і часу слід витратити на порцію італійської рисової каші. Благо, з появою мультиварок-скороварок необхідність у безперервному помішуванні відпала сама собою і тепер різотто буде готуватися самостійно, поки ви займаєтеся своїми справами.
Інгредієнти:

  • натуральна ковбаса - 480 м;

  • бекон - 55 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • морква - 110 г;

  • рис арборіо - 2 ст.;

  • сухе біле вино - 115 мл;

  • яловичий бульйон - 12 л;

  • томатна паста - 15 г;

  • молоко - 35 мл;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • тертий пармезан - 35 р.


  • Приготування
    Видавіть фарш з натуральної ковбаси і обсмажте разом з цибульними кільцями, селерою і морквою. Доповніть всі пюрированным часником і всипте рис. Як тільки рисові зерна покриються витопленим з м'яса жирком, влити сухе біле вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Тепер додайте літр бульйону, томатну пасту, лавр і молоко, все ретельно перемішайте і перейдіть в режим скороварки. Приготування в скороварці займе близько 6 хвилин, після чого слід швидко опустити тиск, влити склянку бульйону, додати сир і варити рис ще кілька хвилин, до практично повного поглинання надлишків вологи.

    Рецепт гострої пшоняної каші в мультиварці


    Пшонка широко улюблена не тільки в Європі, але і на сході. Прямий доказ тому – індійський рецепт приготування каші з великою кількістю спецій і овочами – все в традиціях класичної кухні.
    Інгредієнти:

  • пшоняна каша - 145 г;

  • картопля - 75 г;

  • морква - 65 г;

  • зелений горошок - 60 г;

  • вода - 980 мл;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • томат - 90 г;

  • насіння куміна, гірчиці - по 1/2 ч. ложки;

  • паста з часнику і імбиру - 5 г;

  • мелений коріандр, чілі - по 1 ч. ложці;

  • куркума мелена - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Наріжте овочі і швидко обсмажте їх в мультиварочной чаші з невеликою кількістю масла, використовуючи режим «Випічка». Змішайте кумін, гірчицю, коріандр, куркуму і чилі з часниково-імбирною пастою. За всім розмаїттям смаків не забудьте і про дрібці солі. Додавши ароматну суміш до овочів, повторно перемішати все разом і всипте ретельно промиту пшонку. Перед приготуванням крупу слід дійсно промити не менше 6 разів, а в фіналі і зовсім обдати окропом. Якщо час дозволяє, то пшоняну крупу можна замочити в холодній воді за 4 години до початку приготування. Залийте вміст чаші водою, перейдіть в режим «Гречка» і варіть кашу на воді в мультиварці до сигналу.

    Перлова каша з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 480 м;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • морква - 390 г;

  • борошно - 10 г;

  • томатна паста - 25 г;
  • Каша в мультиварці

  • листя лавра - 2 шт.;

  • перлова крупа - 150 р.


  • Приготування
    Яловичину наріжте, приправте і обваляйте в борошні. Шматочки м'яса спасеруйте на розігрітій олії до рум'янцю, потім перекладіть на серветки, а залишки жиру використовуйте для обсмажування овочів. Коли овочі дійдуть до напівготовності, з'єднайте їх з м'ясом і всипте перловку. Покладіть лаврове листя, томатну пасту і залийте все 2 1/2 склянки води або бульйону. Готуйте кашу в режимі «Гречка», чекаючи звукового сигналу.