Пшоняна каша, як джерело безлічі корисних елементів і вітамінів, має неодмінно бути присутнім в нашому раціоні. Додавання до неї гарбуза подвоює користь і дозволяє урізноманітнити і освіжити смак.
Ми сьогодні розповімо, як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці і розглянемо варіанти приготування цього корисного і смачного страви.
Як варити пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці - рецепт?
Інгредієнти: крупа пшоняна – 220 г; вода – 250 мл; молоко – 750 мл; гарбуз – 300 г; сіль – 5 р; цукровий пісок – 45 г; масло вершкове – 55 р. Приготування Гарбуз очищаємо, перетираємо на крупній тертці і закладаємо в ємність мультиварки. Пшоняну крупу ретельно промиваємо, заливаємо на одну хвилину окропом, потім рідину зливаємо, а пшоно відправляємо до гарбузі. Вливаємо також молоко і очищену воду, додаємо цукровий пісок і сіль і перемішуємо. Готуємо кашку в режимі «Молочна каша» протягом сорока хвилин. Після сигналу залишаємо страву в режимі «Підігрів» на десять хвилин, а потім присмачую кашу маслом і подаємо до столу.
Рисово-пшоняна молочна каша з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: крупа пшоняна – 140 г; крупа рисова – 140 г; гарбуз – 280 м; молоко – 550 мл; вода – 250 мл; сіль – за смаком; цукровий пісок – 35 г або по смаку; масло вершкове – 55 г або по смаку. Приготування Пшоно гарненько промиваємо, заливаємо окропом і через хвилину зливаємо рідину. Рис також грунтовно промиваємо до прозорості води.
Укладаємо обидва види належним чином підготовленою крупи в мультикастрюлю, додаємо молоко і очищену воду, а також кидаємо сіль і цукор. Гарбуз позбавляємо від шкірки, перетираємо на тертці, додаємо до інших компонентів і перемішуємо. Налаштовуємо пристрій на програму «Молочна каша» і готуємо до сигналу. Залишаємо кашку в режимі «Підігрів» десять хвилин, а потім присмачую вершковим маслом і подаємо до столу.
Смачна пшоняна каша в мультиварці з гарбузом і сушеними фруктами
Інгредієнти: крупа пшоняна – 220 г; вода – 250 мл; молоко – 750 мл; гарбуз – 300 г; сухофрукти – 160 г; сіль – 1/2 ч. ложки; цукровий пісок – за смаком; масло вершкове – за смаком. Приготування Гарбуз чистимо від шкірки, нарізаємо невеликими скибочками і визначаємо в ємність мультиварки.
Пшоно дуже ретельно промиваємо і заливаємо окропом на одну хвилинку. Потім воду зливаємо, а крупу викладаємо до гарбузі. Сухофрукти моєму, при необхідності розрізаємо на кілька частин або шаткуємо соломкою і відправляємо до інших компонентів. Заливаємо вміст мультиварки молоком і очищеною водою, присмачую за смаком сіллю і цукром і перемішуємо.
Закриваємо кришку приладу, налаштовуємо його на програму «Молочна каша» і готуємо сорок хвилин. Після сигналу витримуємо кашку в режимі «Підігрів» ще десять хвилин, а потім заправляємо маслом і подаємо до столу.
Пшоняна каша в мультиварці з гарбузом і фаршем
Інгредієнти: крупа пшоняна – 280 м; вода – 970 мл; фарш м'ясний – 170 г; гарбуз – 120 г; морква – 120 г; сіль – 1/2 ч. ложки; цибуля ріпчаста – 75 г; лавровий лист – 1 шт.; зелень кропу – 3-4 гілочки; масло рослинне – 75 мл. Приготування У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, закладаємо м'ясний фарш, пропущену через крупну тертку попередньо очищену моркву і гарбуз, а також дрібно нашатковану цибулю. Витримуємо страву у програмі «Смаження» або «Випічка» до м'якості овочів, помішуючи. Потім додаємо попередньо добре вимиту і ошпарену гарячою водою пшоняну крупу, доливаємо очищену воду, додаємо сіль, лавровий лист і переводимо пристрій в режим «Крупа» або «Гасіння». Через двадцять п'ять хвилин каша буде готова. При подачі приправляємо її дрібно нарубаним кропом.