Вернуться назад Распечатать

Манна каша на молоці в мультиварці

Манна каша на молоці в мультиварці
Манна каша – смачне і поживне блюдо, яке додасть вам сил і зарядить енергією на весь робочий день. Але не завжди вона виходить смачною і досить часто пригорає або википає. І сьогодні ми розповімо вам, як правильно зварити манну кашу на молоці, використовуючи сучасну техніку!

Рецепт рідкої манної каші на молоці


Інгредієнти:

  • крупа манна – 05 ст.;

  • молоко коров'яче – 2 ст.;

  • вода фільтрована – 15 ст.;

  • цукор білий – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 20 р.


  • Приготування
    У чашу мультиварки висипаємо манну крупу, цукор і гарненько перемішуємо. Потім акуратно вливаємо в сухі інгредієнти молоко і кладемо вершкове масло. Розмішуємо, щоб не було грудочок, закриваємо кришкою і варимо кашу, вибравши програму «Мультиповар» 20 хвилин. Після сигналу готовності, розкладаємо рідку манну кашу по тарілках і насолоджуємося її приголомшливим смаком.

    Рецепт манної каші з карамеллю на молоці в мультиварці


    Інгредієнти:

  • манна крупа – 5 ст. ложок;

  • молоко – 500 мл;

  • вода фільтрована – 200 мл;

  • цукор – за смаком;


  • Для карамелі:

  • апельсин – 1 шт.;

  • цукор – 10 г;

  • вода фільтрована;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    У чашу мультиварки виливаємо свіже молоко, розбавляємо його фільтрованою водою і сахарим за смаком. Потім обережно всипаємо манну крупу і швиденько все перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Додаємо невеликий шматочок масла, закриваємо кришку приладу і клапан. Включаємо на дисплеї програму «Молочна каша» і час на 10 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, готуємо на плиті фруктову карамель. Для цього апельсин очищаємо, розламуємо на часточки і звільняємо кожну від пленочек і кісточок. У сковороду з товстими стінками всипаємо цукор, кладемо масло, наливаємо трохи води і кидаємо апельсинові шматочки. Нагріваємо все на слабенькому вогні, помішуючи, до отримання густоватой карамелі. Після цього розкладаємо готову кашу по тарілках, поливаємо фруктової солодкістю і прикрашаємо кожну порцію апельсиновими скибочками.

    Манна каша з родзинками в мультиварці на молоці


    Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;

  • крупа манна – 1 ст.;

  • родзинки – 05 ст.;

  • сіль та цукровий пісок за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування смачної манної каші, молоко виливаємо в чашу і прогріваємо хвилин 10 виставивши режим «Гасіння». Після того, як вона закипить, кидаємо в нього цукор і сіль за смаком, а також акуратно всипаємо манну крупу. Додаємо заздалегідь промитий ізюм, перемішуємо, закриваємо кришку приладу і варимо кашу ще 10 хвилин, перемішуючи через кожні 3 хвилини.

    Несолодке манна каша на молоці в мультиварці


    Інгредієнти:

  • манна крупа – 130 г;

  • молоко – 500 мл;

  • сир твердий – 50 г;

  • спеції;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування
    Молоко виливаємо в чашу мультиварки і, вибравши програму «Гасіння» доводимо його до закипання. Після цього тоненькою цівкою додаємо манку, додаємо спеції і гарненько перемішуємо. Варимо кашу 10 хвилин на тому ж режимі, а потім вводимо збиті яйця і додаємо тертий сир. Ретельно все розмішуємо і подаємо манну кашу до столу, розклавши по плоским тарілках.

    Рецепт манної каші на молоці з бананом та шоколадом


    Інгредієнти:

  • молоко – 2 ст.;

  • крупа манна – 50 г;

  • шоколад молочний – за смаком;

  • масло вершкове – 20 г;
  • Манна каша на молоці в мультиварці

  • банан – за смаком;

  • цукор – за бажанням.


  • Приготування
    Отже, в чашу мультиварки наливаємо молоко, виставляємо програму «Гасіння» і доводимо його до кипіння. Потім сахарим за смаком і поступово додаємо манку, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки. Проварюємо кашу ще хвилин 5 а потім розкладаємо по тарілках і додаємо в кожну порцію шматочок вершкового масла. Прикрашаємо перед подачею шматочками банана і розтопленим або тертим шоколадом.