Манна каша – смачне і поживне блюдо, яке додасть вам сил і зарядить енергією на весь робочий день. Але не завжди вона виходить смачною і досить часто пригорає або википає. І сьогодні ми розповімо вам, як правильно зварити манну кашу на молоці, використовуючи сучасну техніку!
Рецепт рідкої манної каші на молоці
Інгредієнти: крупа манна – 05 ст.; молоко коров'яче – 2 ст.; вода фільтрована – 15 ст.; цукор білий – 2 ст. ложки; масло вершкове – 20 р. Приготування У чашу мультиварки висипаємо манну крупу, цукор і гарненько перемішуємо. Потім акуратно вливаємо в сухі інгредієнти молоко і кладемо вершкове масло. Розмішуємо, щоб не було грудочок, закриваємо кришкою і варимо кашу, вибравши програму «Мультиповар» 20 хвилин. Після сигналу готовності, розкладаємо рідку манну кашу по тарілках і насолоджуємося її приголомшливим смаком.
Рецепт манної каші з карамеллю на молоці в мультиварці
Інгредієнти: манна крупа – 5 ст. ложок; молоко – 500 мл; вода фільтрована – 200 мл; цукор – за смаком; Для карамелі: апельсин – 1 шт.; цукор – 10 г; вода фільтрована; масло вершкове. Приготування У чашу мультиварки виливаємо свіже молоко, розбавляємо його фільтрованою водою і сахарим за смаком. Потім обережно всипаємо манну крупу і швиденько все перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Додаємо невеликий шматочок масла, закриваємо кришку приладу і клапан. Включаємо на дисплеї програму «Молочна каша» і час на 10 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, готуємо на плиті фруктову карамель. Для цього апельсин очищаємо, розламуємо на часточки і звільняємо кожну від пленочек і кісточок. У сковороду з товстими стінками всипаємо цукор, кладемо масло, наливаємо трохи води і кидаємо апельсинові шматочки. Нагріваємо все на слабенькому вогні, помішуючи, до отримання густоватой карамелі. Після цього розкладаємо готову кашу по тарілках, поливаємо фруктової солодкістю і прикрашаємо кожну порцію апельсиновими скибочками.
Манна каша з родзинками в мультиварці на молоці
Інгредієнти: молоко – 1 л; крупа манна – 1 ст.; родзинки – 05 ст.; сіль та цукровий пісок за смаком. Приготування Отже, для приготування смачної манної каші, молоко виливаємо в чашу і прогріваємо хвилин 10 виставивши режим «Гасіння». Після того, як вона закипить, кидаємо в нього цукор і сіль за смаком, а також акуратно всипаємо манну крупу. Додаємо заздалегідь промитий ізюм, перемішуємо, закриваємо кришку приладу і варимо кашу ще 10 хвилин, перемішуючи через кожні 3 хвилини.
Несолодке манна каша на молоці в мультиварці
Інгредієнти: манна крупа – 130 г; молоко – 500 мл; сир твердий – 50 г; спеції; яйце – 2 шт. Приготування Молоко виливаємо в чашу мультиварки і, вибравши програму «Гасіння» доводимо його до закипання. Після цього тоненькою цівкою додаємо манку, додаємо спеції і гарненько перемішуємо. Варимо кашу 10 хвилин на тому ж режимі, а потім вводимо збиті яйця і додаємо тертий сир. Ретельно все розмішуємо і подаємо манну кашу до столу, розклавши по плоским тарілках.
Рецепт манної каші на молоці з бананом та шоколадом
Інгредієнти: молоко – 2 ст.; крупа манна – 50 г; шоколад молочний – за смаком; масло вершкове – 20 г; банан – за смаком; цукор – за бажанням. Приготування Отже, в чашу мультиварки наливаємо молоко, виставляємо програму «Гасіння» і доводимо його до кипіння. Потім сахарим за смаком і поступово додаємо манку, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки. Проварюємо кашу ще хвилин 5 а потім розкладаємо по тарілках і додаємо в кожну порцію шматочок вершкового масла. Прикрашаємо перед подачею шматочками банана і розтопленим або тертим шоколадом.