Вернуться назад Распечатать

Рисова каша з гарбузом в мультиварці

Рисова каша з гарбузом в мультиварці
Сьогодні розповімо про яскраву, ароматною і чудово солодкої гарбузової каші. Вона чудово засвоюється і ідеально підходить для низькокалорійного харчування і різноманітності дитячого меню.
А в мультиварці ця каша виходить ще більш ніжною і ароматною! Таке блюдо підкорить навіть тих, хто не особливо любить яскравий овоч. А в поєднанні з будь крупою гарбуз формує неймовірно насичені смаки. Про те, як приготувати ситну і яскраву рисову кашу з гарбузом в мультиварці поговоримо далі.

Молочна рисова каша з гарбузом і родзинками в мультиварці


Рисова крупа краще всього підходить для дієтичного харчування. Тому саме з цією крупою найчастіше поєднують гарбуз.
Інгредієнти:

  • гарбуз - 480 м;

  • рис (круглозернистий) - 175 г або 1 склянка;

  • цукор білий - 40 г;

  • молоко жирне - 655 мл;

  • очищена вода - 05 л;

  • родзинки - 1 жменя;

  • сіль.


  • Приготування
    Гарбуз миємо, розрізаємо, видаляємо насіння, м'якоть подрібнюємо маленькими кубиками і покласти в каструлю. Заливаємо шматочки гарбузової м'якоті 320 мл води і вибираємо режим «Випічка» хвилин на 30. За цей час гарбуз відмінно розм'якшиться, а вся вода випарується.
    Всипаємо в мультиварку підготовлений і добре промитий рис. Крупу краще вибрати круглої форми – арборіо або жасмин. Будь-який з цих сортів відмінно підійде для готування. Родзинки промиваємо, кладемо в чашу разом з цукром і сіллю. Додаємо молоко, 140 мл води, все добре перемішуємо і визначаємо режим «Молочна каша» на 40 хвилин. Після закінчення часу перемикаємо прилад в режим «Підігрів» на 15 хвилин, після чого наше блюдо буде готово. Викладаємо гарячу кашу в тарілку і подаємо для дегустації.

    Рисово-пшоняна каша з гарбузом в мультиварці


    І рисова крупа, солодка гарбуз та яблуко кисле – ідеальне поєднання компонентів. Каша виходить неймовірно смачна, соковита, ароматна і ситна.
    Інгредієнти:

  • рис – половина мультистакана;

  • пшоно – 1/2 мультистакана;

  • гарбуз (м'якоть)– 120 г;

  • яблуко зелене, кисле – 1 шт.;

  • молоко жирне – 220 мл;

  • вода очищена – 160;

  • цукор білий – 1 ч. ложка;

  • сіль йодована, дрібна – щіпка.


  • Приготування
    Підготуємо всі необхідні інгредієнти: яблуко очищаємо від серцевинки і нарізаємо його невеликими шматочками, чистити його від шкірки необов'язково.
    У ємність мультиварки всипаємо рис і чисте промите пшоно. Кладемо підготовлену яблуко в каструлю. Гарбуз пропускаємо через м'ясорубку і також кладемо в ємність до всіх компонентів нашої каші. Всипаємо цукор і сіль, потім наливаємо молоко і воду. На приладі виставляємо режим «Молочна каша». Готуємо страву до звукового сигналу готовності.
    У приготовлену кашу в кожну порцію можна додати по шматочку замороженого вершкового масла або по 1 ст. л. жирних вершків. Для того, щоб каша була більш однорідною, після гасіння її можна розім'яти товкачиком.

    Рисова каша з гарбузом в мультиварці – рецепт


    Така каша виходить неймовірно ніжною, тому ідеально підходить для дитячого харчування. Почати готувати її можна з вечора, заклавши в прилад всі компоненти і поставивши її на таймер.
    Інгредієнти:

  • рис круглозернистий - 220 г;

  • гарбуз - 225 г;

  • цукор білий - 20 г;

  • сіль.
  • Рисова каша з гарбузом в мультиварці


    Приготування
    Гарбуз чистимо від шкірки, ріжемо невеликими шматочками. Рис перебираємо, дуже ретельно промиваємо і висипаємо в ємність мультиварки. вливаємо 210 мл води і підготовлену гарбуз. Приправляємо цукром і сіллю. Закриваємо кришку приладу і вибираємо режим «Рис» або "Плов". Хвилин через 15 наша смачна, розсипчаста каша буде готова. Після звукового сигналу, не поспішайте відкривати кришку – дайте каші добре настоятися. Перед подачею здобріть страву з вершковим маслом.
    У таку кашу можна додати терте яблуко, цукати , а при подачі можна полити блюдо рідким медом.