Незвичайно смачне доповнення до багатьох страв – в'ялені помідори. Заготовити їх можна влітку або восени, коли багато овочів і вони дешеві. Зате взимку скибочки яскравих пряних томатів в сирі або м'ясної закуски виглядають ошатно і покращують смак страви. Є чимало способів завялить овочі, але найпростіше приготувати в'ялені помідори в мультиварці.
Найпростіший рецепт Щоб правильно завялить помідори, потрібно вибрати хороший сорт. Чим менше соку в помідорах, тим швидше і легше вони провялятся. Розповімо, як приготувати в'ялені помідори в мультиварці.
Інгредієнти: помідори – 1 кг; сіль морська велика – 1 ч. ложка; оливкова олія першого холодного віджиму – 1 ст. ложка; трави сушені (петрушка, кріп, базилік ) – 1 ч. ложка. Приготування Помідори потрібно добре вимити в холодній воді і висушити паперовими рушниками. Щоб пров'ялити помідори, нарізаємо їх або кружальцями (товщиною близько сантиметра), або ріжемо на 6 часточок і тоді видаляємо серцевину. Чашу мультиварки потрібно застелити спеціальним папером для випічки або пергаментом, на неї викладаємо наші томати, скроплюємо маслом і солимо, посипаємо травами. В принципі, набір трав може бути будь – яким- можна використовувати хмелі-сунелі, тоді вийдуть помідори в кавказькому стилі, а можна суміш орегано і базиліка – майже по-італійськи. Загалом, увімкніть фантазію. Далі встановлюємо ємність для готування на пару і в неї таким же чином укладаємо другу порцію томатних гуртків. Закриваємо кришку мультиварки, при цьому важливо, щоб клапан залишився відкритим, щоб волога випаровувалася. В режимі «Випічка» помідори вялятся близько години. Якщо вони недостатньо провялены, встановіть таймер ще на 15-20 хвилин. Щоб в'ялені помідори зберегти на зиму, в мультиварці доведеться приготувати кілька партій (ємність все ж невелика). В'ялені скибочки потрібно скласти в скляні баночки і залити оливковою олією. Його знадобиться небагато – майже все місце займуть томати, приблизно 70-100 мл на баночку.
Дрібні помідори теж можна в'ялити Дуже смачно виходять в'ялені помідори черрі в мультиварці, рецепт не відрізняється від попереднього, але можна зробити його більш гострим.
Інгредієнти: помідори черрі – 1 кг; сіль йодована велика – 1 ч. ложка; свіжозмелену перець (суміш червоного, білого і чорного) – 1/4 ч. ложки; сушені трави (італійська суміш) – 1 ч. ложка; олія оливкова Extra Virgin – 2 ст. ложки; часник великий – 2 зубці. Приготування Помідори миємо, насухо або протираємо даємо обсохнути, розрізаємо на половинки і укладаємо в каструлю, як описано в попередньому рецепті – на пергамент і в чашу для пароварки. Сіль товчемо з часником, перцем і травами, потроху додаючи олію. Отриману суміш розподіляємо по помідорах і чекаємо близько години, поставивши мультиварку в режим «Випічка» і відкривши клапан. Як бачите, зробити в'ялені помідори в мультиварці досить просто.