Пшоняна каша є прекрасним варіантом корисного і смачного гарніру, а в солодкому вигляді чудовим сніданком, полуденком або вечерею. Це блюдо наповнить ваш організм багатьма необхідними елементами, вітамінами і різноманітить ваше меню. Приготувавши її на воді або молоці, з додаванням овочів або фруктів, а також м'ясних продуктів кожен раз отримуємо новий гідний смак повсякденного страви.
Наявність мультиварки набагато спрощує процес приготування каші і перетворює його в суцільне задоволення.
Як приготувати пшоняну кашу на воді в мультиварці?
Інгредієнти: крупа пшоняна – 190 г; вода фільтрована – 500 мл; сіль – 5 р; цукровий пісок (за бажанням) – за смаком; масло вершкове – 35 г або по смаку. Приготування Запорукою прекрасного смаку готової пшоняної каші є належним чином підготовлена пшоняна крупа. При необхідності перебираємо її, позбавляє від домішки неочищеного проса, якщо така має місце, промиваємо дуже ретельно до прозорої води і заливаємо на одну хвилинку окропом. Потім гарячу воду зливаємо і ще раз промиваємо. Така процедура дозволяє позбутися присмаку гіркоти, яку надає пшоняна борошно на поверхні крупинок.
Закладаємо підготовлену крупу в ємність мультиварки, заливаємо фільтрованою водою, додаємо за смаком сіль, а якщо готуєте солодку кашу то і цукровий пісок. Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Варка», «Плов», «Гречка» або «Молочна каша» і готуємо від сорока до шістдесяти хвилин, в залежності від типу вашого пристрою.
По готовності присмачую кашку маслом, даємо настоятися протягом двадцяти хвилин і можемо подавати до столу.
Як варити пшоняну кашу з гарбузом на молоці в мультиварці - рецепт?
Інгредієнти: крупа пшоняна – 230 г; вода фільтрована – 250 мл; молоко – 800 мл; гарбуз – 320 г; сіль – 5 р; цукровий пісок – 55 г; масло вершкове – 60 г або по смаку. Приготування Вимиту гарбуз очищаємо від шкірки, шаткуємо невеликими кубиками і визначаємо в чашу мультиварки. Пшоно перебираємо, промиваємо грунтовно, запарюємо окропом на одну хвилину, потім зливаємо, знову промиваємо і додаємо до гарбузі. Вливаємо фільтровану воду, молоко, додаємо сіль та цукровий пісок за смаком, перемішуємо і закриваємо кришку пристрою. Вибираємо функцію «Молочна каша» або будь-яку іншу, призначену для цієї мети, в залежності від моделі пристрою і готуємо сорок хвилин. Даємо настоятися каші ще десять хвилин в режимі «Підігрів», а потім приправляємо вершковим маслом і можемо подавати.
Рецепт пшоняної каші з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: крупа пшоняна – 280 м; вода – 970 мл; будь-яке м'ясо (м'якоть) – 250 г; морква – 125 г; сіль – 5 г або по смаку; мелений чорний перець – за смаком; цибуля ріпчаста – 85 м; лист лавра – 1 шт.; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком; масло рослинне – 85 мл Приготування У чашу пристрою плесни трохи рослинного масла і закладаємо попередньо вимите, обсушенное і
нашинковане невеликими брусочками м'ясо. Даємо йому підрум'янитися в режимі «Смаження» або «Випічка», помішуючи. Ріпчасту цибулю і моркву чистимо і шаткуємо півкільцями і соломкою відповідно і кидаємо до румяному м'яса. Обсмажуємо до м'якості, додаємо належним чином підготовлену, кілька разів промиту в гарячій воді пшоняну крупу, вливаємо фільтровану воду, додаємо сіль, мелений чорний перець і листочок лавра. Перемикаємо пристрій на функцію «Крупа» або «Гасіння» і готуємо приблизно сорок хвилин. По готовності даємо страві настоятися в режимі «Підігрів» протягом п'ятнадцяти хвилин і можемо подавати, присмачивши дрібно нарубаною зеленню кропу і петрушки.