Вернуться назад Распечатать

Курячі стегенця з картоплею в мультиварці

Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як смачно приготувати курячі стегенця з картоплею в мультиварці. В умовах, які створює ця кухонні помічниця для компонентів страви, страва виходить неймовірно насиченим, ароматним і ніжним.

Рецепт тушкованих курячих ніжок з картоплею в мультиварці


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 950 г;

  • бульби картоплі – 12 кг;

  • морква – 75 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • спеції для курки – 15 г;

  • вода фільтрована – 200 мл;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 65 мл;

  • сіль – 15 г або по смаку;

  • мелений чорний перець – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Вимиті курячі ніжки, промаківающімі паперовим рушником, натираємо меленим чорним перцем і спеціями для курки і залишаємо приблизно на тридцять хвилин.
    Тим часом чистимо і шаткуємо кубиками цибулю та моркву, бульби картоплі позбавляємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками.
    Промариновані гомілки визначаємо в ємність мультиварки, попередньо налив трохи рослинного масла. Вибираємо на дисплеї функцію «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо курку, один раз в процесі смаження перевернувши.
    Потім виймаємо рум'яні ніжки на тарілку, а в масло закладаємо цибулю і моркву і також підрум'янюємо небагато. Потім додаємо картоплю, пару лаврових листочків, укладаємо зверху обсмажені гомілки і заливаємо все фільтрованою водою, попередньо її посоливши. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і готуємо страву шістдесят-дев'яносто хвилин, в залежності від бажаного ступеня м'якості м'яса і овочів.

    Запечені курячі стегенця з картоплею в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 950 г;

  • бульби картоплі – 12 кг;

  • спеції для курки – 15 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • солодка мелена паприка – за смаком;

  • майоран – за смаком;

  • свіжа зелень на свій вибір – за смаком;

  • рослинна рафінована олія – 65 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Підготовлені належним чином курячі гомілки натираємо сіллю, меленим чорним перцем і паприкою і даємо
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    промаринуватися протягом години. Потім закладаємо їх у ємність пристрою, наливши в неї попередньо рослинне масло. Зверху розкладаємо шматочки заздалегідь очищеного і нарізаного часнику і скибочки картоплі. Приправляємо блюдо зверху сіллю, сушеним майораном, прикриваємо кришку приладу і вибираємо режим «Випічка». Через двадцять п'ять хвилин, акуратно відкриваємо мультиварку, перевертаємо ніжки, намагаючись, щоб картопля залишився зверху і готуємо ще такий же час.
    По готовності викладаємо смажені курячі ніжки з запеченою картоплею на блюдо і подаємо до столу, приправивши свіжою зеленню.