З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як смачно приготувати курячі стегенця з картоплею в мультиварці. В умовах, які створює ця кухонні помічниця для компонентів страви, страва виходить неймовірно насиченим, ароматним і ніжним.
Рецепт тушкованих курячих ніжок з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: курячі ніжки – 950 г; бульби картоплі – 12 кг; морква – 75 г; цибуля ріпчаста – 75 г; спеції для курки – 15 г; вода фільтрована – 200 мл; лаврове листя – 2 шт.; рослинна рафінована олія – 65 мл; сіль – 15 г або по смаку; мелений чорний перець – 5 г або по смаку. Приготування Вимиті курячі ніжки, промаківающімі паперовим рушником, натираємо меленим чорним перцем і спеціями для курки і залишаємо приблизно на тридцять хвилин.
Тим часом чистимо і шаткуємо кубиками цибулю та моркву, бульби картоплі позбавляємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками.
Промариновані гомілки визначаємо в ємність мультиварки, попередньо налив трохи рослинного масла. Вибираємо на дисплеї функцію «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо курку, один раз в процесі смаження перевернувши.
Потім виймаємо рум'яні ніжки на тарілку, а в масло закладаємо цибулю і моркву і також підрум'янюємо небагато. Потім додаємо картоплю, пару лаврових листочків, укладаємо зверху обсмажені гомілки і заливаємо все фільтрованою водою, попередньо її посоливши. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і готуємо страву шістдесят-дев'яносто хвилин, в залежності від бажаного ступеня м'якості м'яса і овочів.
Запечені курячі стегенця з картоплею в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: курячі ніжки – 950 г; бульби картоплі – 12 кг; спеції для курки – 15 г; часник – 4 зубчики; солодка мелена паприка – за смаком; майоран – за смаком; свіжа зелень на свій вибір – за смаком; рослинна рафінована олія – 65 мл; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Підготовлені належним чином курячі гомілки натираємо сіллю, меленим чорним перцем і паприкою і даємо
промаринуватися протягом години. Потім закладаємо їх у ємність пристрою, наливши в неї попередньо рослинне масло. Зверху розкладаємо шматочки заздалегідь очищеного і нарізаного часнику і скибочки картоплі. Приправляємо блюдо зверху сіллю, сушеним майораном, прикриваємо кришку приладу і вибираємо режим «Випічка». Через двадцять п'ять хвилин, акуратно відкриваємо мультиварку, перевертаємо ніжки, намагаючись, щоб картопля залишився зверху і готуємо ще такий же час.
По готовності викладаємо смажені курячі ніжки з запеченою картоплею на блюдо і подаємо до столу, приправивши свіжою зеленню.